28 December 2009

2009...

salam sume..
tahun 2009 dh pn nk melabuhkn tirai...
2010 dh dok melambai2..
dunia pun dah semakin tua..
tapi manusia makin bnyk yg lalai..
(eceh..cm pantun lak)
aduh...sedeynye nk tgglkn 2009.......
sepanjang tahun ni,
mcm2 sgt suka duka yg berlaku..

pd tanggal 23 mei 09 - aku dah menjadi tunang org...

(eeeee..tembam nye aku)

pas 2, 13 jun 09 - adek aku no3 lak kawen..

(tggu nk dpt baby bln 3 ni insyaAllah...)

yg besh sgt 30 ogos 09 - aisyah humaira lahir ke dunia...
anak adik aku no 2..comey2
time ni aisyah dh 3 bln....ee...geramm nye mak long kt die

cte2 sedih x yah kongsi la yer..
biar jd kenangan...
yg baik jd kn panduan untuk terus memajukan diri..
yg buruk, buang jauh2...jdkn ingtn supaya it not will be happen again..

hmm..mmg mls sgt nk tulis new n3 ekceli...
but...dh lme sgt x tulis...so, ni jer la yg de nk cter..hehe..
k....slamat berjumpe di tahun 2010...
happy new year!

10 December 2009

tentang sahabat..

Dalam berkawan kita tidak memilih lelaki dan perempuan. Tetapi apa yang merungsingkan saya, kenapa apabila kita berkawan baik atau bersahabat dengan lelaki, orang akan mula membuat spekulasi yang akan merosakkan hubungan itu. Sedangkan kita berkawan tak ada niat apa-apa, hanya berkawan dan tak melakukan perkara-perkara yang di luar batasan antara lelaki dan perempuan. Saya mula terfikir, adakah salah mempunyai kawan baik lelaki? Saya sayangkan persahabatan itu, tapi bila ada pihak-pihak tertentu yang salah anggap, saya jadi sedih dan terpaksa menjarakkan hubungan persahabatan itu. Mungkin ada yang berpendapat, kenapa perlu memikirkan apa yang orang lain cakap? Tapi bukan di sini isunya, saya cuma inginkan penjelasan salahkah bersahabat dengan lelaki dan baik buruknya.

*aku ngah x de keje..so, nk buang sawang kt pendrive aku..
terjumpe lak soklan ni.....
soklan ni aku wat time kne soal jawab
PAPoRtaL tuk subjek BimBingan ri 2....
klu korg de pndpt sal isu ni, sila beri pndpt...

05 December 2009

TinG TonG~~

setelah sekian lama mnyepikn diri dlm blog ni..
akhirnya aku menjelma jua...
hahahahaha...(gelak Jin Citer ahmad Albab..)
dah2.. melalut lak....

sejak blk umh ni..
hanya tuhan jer yg tau betap sukarnya aku
nk merajinkn diri menulis di blog ini..
bkn nye pe..malas+penat+x de idea
n mcm2 alasan la tercipta...
tp mlm ni...teringan lak jari jemariku ini
ingin menari di atas papan kekunci ni...

apa yg aku wat semenjak blk cuti ni...

1. kemas umah...
tiap2 hari kemas umah...tempt yg aku tuju dulu dapur..
aku x leh tgk dapur bersepah..nek lemas jd nyer..
pas 2 ruang tamu...pas 2 bilik aku...pas 2 laman...
pas 2 penat siot..cm bibik jdnyer...

2. masak
ni hobi terbAru aku leh dikatakan..pas kemas umah..
aku layan tv jap, pas 2 msk dapur..masak..
setakat cuti ni aku dh msk mcm2...
*spagheti
*nasi minyak+ayam mask merah
*biskut raya
*kek
*dalca+air asam tuk kenuri anak buah..
dan mcm2 la...leh dikatakan tiap2 ari mask...

3. layan tv..
dah penat wat2 sme keje..br leh layan tv...
aku nyer cenel bermula dr........
*3-4.30 - citer dogeng kt tv3..2 pn aku layan..
*4.30-5.30 - nenek kebaya
*6.30 - 7.30 - cinta balqis
pas 2 mlm aku layan je mne2 cte yg best..

4. facebook...
ari2 mau bkk FB..
bkn aper..aku bela ikan..
kena bg mkn..n harvest...
kang mati aku yg rugi..hakhak..
itu pun jd keje....ye la..dh nme x de keje...
aku bela ikan mlm2 jer...siang bz terlampau...huhu

5. jalan2 + cuci mata
ni keje mls n aku paling x ske...
kuar..kuar...kuar...
hai nek penat kaki aku ni menekan pedal minyak..
tp apakn daya..menurut kehendak ibu tercinta..
cian my mom..time aku blk cuti ni je la time die nk jln2..
yer la klu aku x der, sper lg..
abah bz ngan keje die..
adik2 dh kawen..tggl aku ngan adek aku yg form3 2 jer..
x kn die lak nk bwk jln..so, kre tggu aku la...
ari ni pn br blk dr sg petani..tdo umh mak sedara 2 hr...
huh..penat jgn dikata...petg nyer g shoppng brg umh lak..
mmg penat sgt...

hmmm..rs nyer ni jer kot rutin harian aku
pd cuti semester kali ni..
tggl lg bpe mggu jer nk dok umh...
pas 2 kmbli semula menjadi warga kampus...
kan dh panjng aku membebel ni..
k la..aku nk story cte len lk tuk n3 yg stersnyer...
LayAnZZZZzzzzzz