25 February 2010

tinggal 100 hari~~

salam semua...
ekceli idea tuk menulis di belog ini agak kurang sejak dua menjak ni...ntah la..maybe disebabkan esaimen aku yang agak berlambak nak disiapkan..tapi, bila buka blog, nampak ticker di atas dh menunjukkan tinggal 100 hari je lagi until my wedding...huhhh..kecut perut dibuatnya..dah x lama...kejap je masa berlalu..tapi persiapan aku x banyak lg...takut tak sempat..huhu...

ermm...klu nk ikutkan bende yang aku dh settle kn..

1. kad kawin - DONE
tempah online jer..dah siap, tinggal nk edar
2. baju nikah n baju tuk khatam quran - DONE
mak sedara aku jahitkan
3. andaman - DONE
tempah mak sedara aku jer..sebab dia mak andam
4. photographer - DONE
kawan aku masa kat poli dulu..ni belog dia
5. pelamin akad nikah DIY - 0%
belum cari barang lagi
6. door gift - 10%
baru beli sikit kat alor star..selebihnya ada kt tanjung malim..
7. borang2 - 0%
sume borang lum amik lg..bln 3 ni balik AS baru nk amik
8. hantaran - ?%
baru beli baju...yg len sume lum bli..lg 5 barang nk li..
sok g kl..shopping!
9. makanan+khemah - abah yg uruskan..

rasanya ada lagi yang aku x tulis kt sini..
yang ni jer yang berlegar kat fikiran aku sekarang...

ok, stop sampai disini dulu cerita aku...
sambung wat esaimen yer..huhu...

07 February 2010

Menyesal

Menyesal
by Ressa Herlambang

semula ku tak yakin
kau lakukan ini padaku
meski di hati merasa
kau berubah saat kau mengenal dia

bila cinta tak lagi untukku
bila hati tak lagi padaku
mengapa harus dia yang merebut dirimu

bila aku tak baik untukmu
dan bila dia bahagia dirimu
aku kan pergi meski hati tak akan rela

* terkadang ku menyesal
mengapa ku kenalkan dia padamu

--------------------------------------------------

korang penah dengar lagu ni x?
lagu nih OST Tasbih Cinta yg ditayangkn kt TV3 skrg...
aku x tgk pun cite 2..
cme aku suka dgr lagu nih...
best!

PJJ

apa itu PJJ?
aku di KEDAH...dia di SELANGOR..
aku di PERAK dia di JOHOR...
apakah dia melarikan diri dari aku?
oh tidak sama sekali...
itu la namanya percintaan jarak jauh...

mcm ni la kisah aku dan dia...
kami dok jauh...
aku org kedah...dia org selangor...
skang aku blajar kt tanjung malim..
dia keje kt johor...
haihh...susah tul la nk jmpa...
setahun kdg2 5 kali je kot jumpa..
yg lainnya, kol, ym, fb @ 3g..
seb baik zaman skang dh canggih kn..
klu tak, ssh gak....

alhamdulillah..walaupun dah hampir 4 thn bercintan cintun..
x bnyak sgt la dugaan bercinta jrk jauh nih...
tipu la kn klu aku ckp x de lnsg..cme x de yg teruk sgt...
dia sangt percaya kt aku...(time kasih sgt2)
tp, aku x percaya sgt kt dia...huhu..x adil tul...(jgn mrh yer)
bkn x caya cm ner..cme kn kte x leh letak
kepercayaan 100% tuk sesiapa pun..
kecuali Allah..so, aku pegang kata2 2 la...

klu aku kawen nnt pn,
mcm ni la keadaannya...
aku perlu habiskn study di tanjung malim...
dan dia menjalankan tugas seperti biasa di JB..

aku harap antara aku dan dia,
dapat melalui 'perjalanan' yg lebih mencabar pd ms akan dtg..
dan semoga kami tabah menghadapinya..amin..

p/s:kawan2 tolong doakan yer kebahagian kami...

DIA


DIA
siapa DIA?
Biar aku yang tahu...

DIA terlalu obses dengan apa yang DIA miliki...
Sedarkah DIA bahawa 'perkara' itu belum tentu lagi milik DIA
Aku tak pernah ingin 'sentuh' 'perkara' itu...
Sebab aku tahu milik DIA...
Tapi, DIA x pernah mengerti..
Terusan 'menghentam' aku...

Biarlah dia terusan berbicara jika itu yang DIA mahu..
Jika itu yang DIA rasa boleh puaskan hati DIA..
Penat nanti, senyaplah DIA..
Aku tak mampu nk menutup mulut DIA

ya Allah...
aku sakit sangat..
Berikanlah aku ketenangan..
Kau beri la petunjuk kepada DIA...
Moga DIA sedar,
jangan terlalu berharap untuk 'perkara' yang x pasti..
kecewa nanti boleh mati...