25 May 2010

pelangi petang..




cantikkan pelangi?
saya suka tengok pelangi..
hati saya tenang..
rasanya dah lama saya tak tengok..
saya snap pic ni time petang..
sebab 2 la dinamakan pelangi petang..

20 May 2010

part 2

agak lambat saya nk menconteng cerita part 2...sangat bz wat persiapan kawen..bnyk yang dh selesai..syukur sgt...

KL
sblm terbang ke sarawak, saya lepak dulu kat rumah adik saya di balakong..malas nk balik kg dulu, tambang mahal..klu pegi blk dah bpe..so, duduk la di umah adik saya..umah die dekat dengan the mines, so 2 la tempat pertama yg dituju...drive snri, adik tggl keta, x ssh jalan..kn bnyk signboard..ikut je la kn..seb baik x sesat..saya suka btul ngan tempat parking the mines, mudah..dia guna lampu..klu tmpt 2 dh ada kereta, lampu merah, klu kosong lampu hijau, pas 2 dia ade inform, setiap line ada berapa lg kosong..senang bukan??maybe tempat lain pun dh ada, cuma saya je yg x tau..=)

NILAI 3
adik saya ckp dr umah dia ke nilai x jauh mana, around 1 hour..kire dekat la 2, so ktorg decide nk g Nilai..ktorg 2 sape? saya, incik tunang, muni dan miza...sblm ni saya dh penah g nilai time adik saya kawen dulu..tp mne tau jalan, org yang bawak..kali ni, saya yang cari jalan...men redah jer...alhamdulillah, sampai gak..tujuan g 2 ingt nk tgk apa yang berkenan di hati tuk majlis saya nnt...tp tah la..mata x berkenan dgn barang + harga..saya rasa baik beli di Semua House jln Tar lg murah n puas ati..x yah g jauh2..tp tuk x mengecewakan diri ini, saya just rembat bunga telur dan paper bag jer..kul 5 lebey, ktorg pun gerak balik..hujan lebat..jalan pun x best...

I-CitY
dr nilai, destinasi seterusnya ke i-city, dah lama teringin nak pegi..dah penah lalu..i-city ni dekat je ngan umah incik tunang..tp x berkesempatan nk pegi, so dr nilai lalu dengkil turun shah alam..ni pun tak tahu jalan..ye la, saya bukan orang sana..memang kire redah jugak la..time kasih signbord..bnyk betul bantu saya..hehe..akhirnya sampai..

tp mood saya x de...tengah mogok dengan incik tunang..saya geram kat dia..last2 1 gambar pun x amik..punya la cantik tempat 2, tp mood nk bergambar lnsng xde..muni, izwan n miza yang enjoy..cume time dekat nk balik 2 je jalan2 kejap..cantik sgt..kagum..orang punya la ramai..macam ada pesta..warna warni..nnt lepas kawen, saya nk g lagi..nak ambil gambar puas2..balas dendam yang ari 2..=)

**pic x de..x leh nk upload..

17 May 2010

biarkan tanpa tajuk..

salam..hi all...

dah 14 hari saya cuti..hari ni baru berkesempatan nak tulis belog...sejak cuti dari 4 mei hari 2, smpi hari ni, saya tak sempat nak rehat...penat bercuti, penat uruskan hal-hal kawen yang perlu dibereskan dan macam2 lagi kerja nak dibuat...sungguh penat..harap2 sibuk kerja ni, berat badan turun..(cuma mampu berharap)..

banyak yang saya nak cerita ekceli...tu pasal tak tau nak letak tajuk apa untuk n3 ni..dari mula cuti, sampai hari ni, banyk aktiviti saya..tak berenti..tapi, saya enjoy buat tu semua..

5 mei hari 2, pas exam, saya dan classmate g genting..diorang kumpul tiket berita harian..so tiket free la..selamat duit saya..hehe..thanks to ikin yang kongsi tiket 2 dgn saya..mula cadang nak nek cable car, at last kena naik kereta gak sampai atas coz cable car undr mntainance..so, panjat la dengan jayanya..seb baik kereta x meragam...dah penat main..kul 5 lebey turun...so, tamat la cerita di genting..




kelakar pic ni..macam wonderpets nk pergi menyelamat..hehe

walaupun bnyk kali g, tp 1st time nek benda ni, kecut perut gak dibuatnya..macam nek space shot..takut..dh la saja dok belakang..lagi la macam nak terpelanting..

gadis2 keliling joe..malu dia..

itu saja yang saya rajin upload..malas sudah menguasai diri..cadangnya nak tulis n3 ni panjang..nak cerita semua aktiviti..nampak nya terpaksa sambung di part 2..part lepas ni saya cerita sal kl, nilai dan i-city lak yer..ok..bubai..

04 May 2010

dah nak dekat...

hari ni 4 mei...
maknanya tinggal lagi sebulan
saya bakal menamatkan zaman solo..=)
Alhamdulillah..semakin hampir detik yang dinanti..
dengan harapan yang tinggi agar majlis dan
segala urusan berjalan dengan lancar..
Ya Allah..permudahkan segalanya..Amin

03 May 2010

merdeka untuk seketika..

hip hip huray...yuhuu..yeaahhaa..

alhamdulillah..selesai sudah 6 paper tuk exam kali ni...huuurrmm..boleh jawab kew?boleh jawab sangat la..banyak betul saya men 'tembak' je..harap2 peluru terkena sasaran..ngee~~ result?usah dipersoal..itu tolak tepi dulu..x mau fikir...bila kuar result nanti tahu la, saya ni memang pemalas ke rajin..huhu..

selepas berhempas pulas tuk exam, tiba la masa tuk relax kan diri..(percaya la saya ni berhempas pulas..kalau betul mesti banjir TM nih..) so, saya dan kawan2 akan bercuti..yeahhaa..ke genting untuk kali yang ke5....then, 10 Mei berlepas ke Kuching selama 3 hari...pas 2, balik umah siapakan hal kawen yang tinggal sikit2 lagi..skarang masa bercuti sebelum kawen..=)

jom..~~Cuti2 Malaysia~~...