27 June 2010

wedding saya - epsd 2


meh sini meh..nak cerita pasal kad kawen...dah basi pun..tapi teringin nak hapdate gak..dulu kat n3 ni saya penah cakap nk upload kad kawen..tapi lupa macam 2 jer...ngeee~~

kad yang saya tempah simple je...sesuai dengan bajet saya..murah sangat..saya tempah kat kadkahwin.com harga dia 0.29 sen sahaja..saya tempah 1000 keping..

Ivorycard 230gsm printing Magenta RM 290.00 MYR

1 x Kad Kahwin - Sampul Putih Bercetak - RM50 - 1000 kpg @ 50.00

1 x Kad Kahwin - Artwork & Design - RM30 - 1 Peta / Pihak @ 30.00 RM 30.00 MYR

1 x Kos Penghantaran - Tanjong Malim Perak (16kg) @ 28.50 RM 28.50 MYR

so, total nya RM 398.50

murah kn?? so, untuk b2b yang bajet ciput macam saya, boleh la ke laman web kad kawin..saya yakin ada suka dengan design dan harganya..

bahagian depan dan belakang kad

bahagian tengah kad..

pada mulanya, saya cadang nk edar kad yang saya design..
tapi bila fikir masa macam tak sempat dan perlukan 'kerajinan'..
saya mula malas nak print..macam x cantik pun yer..
so dalam lappy saya saja 'dia' bersemadi..


sila tengok guna kanta pembesar...T_T

see..btulkan x cantik?? saya budak baru belajar..=) nanti dah terer saya leh design tuk
wed kawan2 yer...gamaknye lingkup terus..teeheee~~

26 June 2010

LaGenda Budak Setan..


dah hampir sebulan cerita ni keluar, tapi hari ni saya baru nak komen..komen?macam la saya pandai sangat..setakat bagi pendapat boleh la..

saya hidup dengan cerita LBS dah hampir sepuluh tahun..wah..ayat tak boleh tahan..=) dalam masa tu, dah banyak kali saya asyik ulang baca novel ahadiat akashah yang sangat best ni..tak pernah jemu..setiap kali baca, mesti nangis..sebab saya kalau baca novel, memang jiwang habis..
novel yang dah hampir lunyai...

memang dulu saya pernah harapkan novel ni di filemkan..waktu tu pelakon dalam fikiran saya bukan farid kamil dan lisa surihani..sebab waktu tu, diaorang pun umur macam saya dah belum jadi pelakon pun..tapi ok..saya suka diorang..

cerita ni keluar 3 jun..saya sangat la tergedik nak g tengok..tapi mana boleh..mak saya tak bagi..ye la 4 jun kan saya akad nikah...waktu2 macam 2 pun saya ada hati nak tengok wayang..sedih tau..tapi fikir balik, x pe la..nanti saya boleh tengok cerita ni dengan en. suami..=)

pas balik honeymoon, saya tak sabar nak g tengok..semangat..pergi cinema kt Jitra Mall, tgk2 waktu tanyangannya kul 1..saya dtg dah kul 4 lebey..ingat ada yang pukul 5..tapi x de..frust lagi..

dipendekkan cerita, last2 dapat gak saya tengok cerita ni dengan en. suami, adik ipar dan biras saya..huhu..ktorang tgk kt Jusco Bukit Raja, klang...
bukti pembelian..
tgk midnite..kul 11...

ermm..expectation saya 4 dis muvie sangat tinggi..kalau boleh saya nak sebijik macam novel..tapi mana boleh..masa 2 jam jer..mana sempat nak cerita sal kasyah ngan ayu dari tahun 1979 - 1997 dalam masa 2 jam kan..so, saya harap hampir perfect macam novel..

tapi saya agak kuciwa...setiap plot yang dikupas sangat pantas..lepas satu, satu..sesape yang baca novel, mesti tak puas hati kan?? tapi kira ok la...nampak jugak jalan ceritanya...bagi saya, novel ni kalau buat cerita episod kat slot akasia ker, samarinda ke..lagi best..mesti episod sampai beratus..haha..panjang sangat la pulak..hmm..yang menariknya cerita ni, tempat2 yang diorang shoot sangat cantik okay..memang x dapat dinafikan..anyway..saya harapkan babak kedua untuk filem yang akan datang lagi menyengat..tq..

okeh..saya dah banyak membebel..sekarang layan je picta dibawah..=)

saya dan en. suami..

adik ipar ngan husband dia..
kenduri kitaorg sekali time kat klang..same2 pengantin baru la..hee~~

25 June 2010

wedding saya - epsd 1

malam ni saya rasa nak kongsi tentang my wed..orang lain dah habis bercerita, saya baru nak mula..tak sempat ekceli..start 5 jun sampai sabtu lepas saya habiskan masa bersama en. suami..bila en. suami pulang ke Johor, ahad pula saya dah mula ROS, jadinya x sempat nk update sal my wed..

wedding saya tak la se 'gah' wedding orang lain..mana saya mampu nk wat 'vok n da vas'..saya masih student..ongkosnya agak kurang yer...so, w-day sangat sederhana, tapi meriah..dan alhamdulillah..semuanya selamat...

4 Jun - Jumaat
majlis akad nikah saya waktu petang, di sebelah paginya di adakan khatam quran..

ni pelamin khatam quran..100% saya buat sendiri..simple jew..tapi kelakar sebab nampak tingkap belakang..saya lupa nak alas dulu dengan kain lain..exited sangat nak buat..=O bila dah siap, amik gambar, baru perasan jarangnye..hehe

sepupu saya syery, temankan saya khatam al-quran..

akad nikah lepas asar..dalam kul 3.30 saya dah siap untuk ke masjid...sepupu tolong makeup kan..saya suka..simple..tak tebal sangat..baju mak sedara saya yang jahitkan..

rombongan pengantin lelaki datang sebuah bus..diorang gerak dari klang ke alor star pagi jumaat 2 jugak..so, diorang sampai dah lepas asar..dalam pukul 5..ktorang tggu pihak sebelah sana solat asar dulu, then baru akad nikah dimulakan..

alahamdulillah..saya dah sah bergelar isteri kepada en. suami..saya tak rasa nak nangis pun waktu tu..padahal kalau time orang lain nikah, saya yang sebak lebih..agaknya saya dah tak boleh berfikir..=)

batal air sembahyang..

untuk batal air sembahyang ni, saya pilih rantai tangan...sebab saya tak suka pakai cincin banyak2..cukup la satu sebelah kanan, dan 1 sebelah kiri..untuk en. suami pulak saya sarungkan cincin perak..kan mas putih tak boleh...kalau platinum pulak, tggu time saya kerja nanti la jawabnye..

mencium tangan en. suami...

pengantin baru =)

selesai semua di masjid, tetamu dijemput ke rumah untuk menjamu selera..

ok yer kawan2..dah habis epsd 1...tak tau bila lagi saya akan ada mood nak tulis epsd 2..sabar ya..=)

24 June 2010

RINDU


salam di petang jumaat yang indah..

hati saya gundah gulana ketika ini..
esok jumaat, cuti untuk negeri kedah..
rasa nak ke johor berjumpa en. suami..
nak jumpa dia..
nak cakap saya rindu dia..
nak cakap saya cinta dia..
memang selalu ckp..tapi dalam fon..
saya tak nak..
saya nak dia tengok saya masa saya cakap..

tapi..saya terpaksa lupakan..
masa sangat mencemburui kami..
dengan jarak yang agak jauh...
nampaknya memang kena
tunggu sehingga saya habis ROS dulu..
baru boleh ke sana..
minggu depan dah habis ROS..yeah!!!
tggu..........


sabar ya kanda..nanti kita ketemua jua...=)

21 June 2010

R.O.S.

hari ini dah masuk hari kedua aku kembali ke sekolah setelah 9 tahun tinggalkan alam persekolahan...seawal 7.30 pagi aku sampai di sekolah..awal ke puan nurul??? dah dikira lambat okay! time sekolah dulu, 6.45 dah sampai sekolah..ye la bas sekolah aku awal sangat datang, 6.20 dah picit pon..pon..so, awal la aku sampai..

sekarang aku ke sekolah bukan sebagai student, tapi sebagai bakal pendidik, insyaAllah dalam 1 tahun setengah lagi bakal pegang gelaran 'CIKGU'..(agak lambat, tp x kisah pown)..aku kena g sekolah sebab nak wat ROS...ROS tu Rancangan Orentasi Sekolah..tujuan kena buat ROS ni sebab nak bagi pendedahan awal kepada bakal guru untuk kenal alam sekolah ni...lain alamnya bila anda jadi student dulu..

time ROS ni aku kena cari maklumat sekolah..contohnya sejarah sekolah, visi & misi dan macam2 lagi la...untuk 2 hari ni, aku tak disuruh mengajar @ masuk klas..lega rasa..tapi tak tau la pulak kalau hari2 yang berikutnya kena...sebab kawan2 aku kena masuk klas..ada yang kena ngajar...harap2 tak kena la..hehe..kalau kena juga masuk je la...at least dapat peluang, kita gunakan sebaik mungkin..kan..kan?

sekolah yang aku wat ROS ni sekolah lama aku, SMK Sultanah Bahiyah...sekolah ni perempuan semua...aku sekolah kat sini dr form 1-5...best..berat hati tul masa form5 nk tinggal..kire ramai cikgu yang kenal aku lagi..alhamdulillah la, walaupun wat ROS sorang2, tak de la kekok sangat, sebab aku dah biasa..tapi mati kutu jugak la kena dok bilik kaunseling..tak de geng nak borak..waktu ni baru terfikir, kenapa la aku tak join miza ngan yusman ri 2..adehhh..apa pun, terima je la yer..dah dok sorang2 pun..kot nanti praktikal pun wat sorang2 jugak, dah biasa..

harap2 selama 2 minggu ni banyak input yang aku dapat tuk bantu aku nak buat laporan nanti..moga urusan aku kat sini dipermudahkan...


17 June 2010

new~~

salam & apa khabar semua...

dah lama saya bercuti sakan tuk w-day..
sekarang kembali tuk mencoret apa yang ada di hati..
ayat skema sebentar...=)
ni 1st n3 yg saya tulis setelah bergelar isteri untuk en. suami..
alhamdulillah..semua berjalan lancar..
walau ada sedikit kekurangan..saya redha..adatlah..
tak semua yang kite harapkan menjadi..
tuk family, sedara mara & kawan2
yg menjadi tulang belakang majlis saya,
terima kasih banyak2...
jasa kalian dikenang..