31 January 2011

Trilogi Cinta

hai...

dah habis Trilogi Cinta, sambung 3 Abdul pulak..ini la kerja orang yang tengah bosan giler..en suami belum pulang kerja...sangat sabar menanti...tapi, penantian itu satu penyeksaan..uhukk..

ok..saya tak nak citer seksa ke, menanti ke, suami ke..saya nak cerita pasal Trilogi Cinta..
siapa tengok Trilogi Cinta, angkat tangan kanan..
siapa rasa cerita ni best? angkat tangan kiri..
choopp!! nampak ke ti ak lah korang..hihihi..
ok, turun tangan....

Trilogi Cinta ni adaptasi dari novel-novel Sharifah abu Salem...sesaper yang dah baca Tak Seindah Mimpi, Tak Semanis Impian dan Tiada Lagi Mimpi..mesti suka tengok drama nih..saya suka sangat..sebab bagi saya sebijik macam novel..saya dah ulang ketiga-tiga novel tu dah banyak kali..jadi saya dah boleh hafal jalan ceritanya...novel Sharifah Abu Salem memang tak menghampakan..(=

sekarang dah episod 14...saper yang terlepas, boleh tengok kat sini...



pic : en. google

ok eh..selamat menonton...(^_~)

Bila kenang saat itu...

assalamualaikum...


Ouh..dia datang lagi...

saya berharap sangat dia tak datang..=(

********************************

Dah hampir 3 bulan saya keguguran...

hurrmm...kalau tak, sekarang kandungan saya dah 5 bulan...

mesti dah besar perut saya...

haaishhh...saya terkenang lagi..

sebab ni la malas dok sorang2..mesti teringat...

daaaah!!!


Tapi, nak cakap lagi nih...

doktor kata, kalau nak mengandung balik, selepas 3 bulan yer..

bagi rahim sembuh dan kuat dulu..


insyaAllah kalau Allah bagi lagi rezeki nanti,

saya akan jaga kandungan elok2..

kalau boleh nak jadi tuan puteri..

tak nak buat kerja berat-berat dah..

tak nak makan jeruk dah..

tak nak travel jauh time 1st trimester..


bukan ape, saya dah serik...

takut kehilangan lagi...

tapi, itu semua kerja Allah...

kalau kita jaga sebaik mungkin sekali pun,

kalau Dia cakap itu bukan rezeki kita, haruslah redha...


ok lah...saat mengenang sudah selesai..

sekarang saat menonton tv cerita kegemaran...

jom tengok Trilogi Cinta...best gilerr~~

sejibik macam dalam novel tahu..


bubai~~

29 January 2011

Tak shuke tau!

Assalamualaikum...

hi sume...!!!
lama betul saya tak hapdate belog..
banyak nye sawang..fuh...fuhhh..fuhh..
g main jauh-jauh...jangan nak menyemak kat sini lak..hehe..
itu lah ayat yang selalu kalau dah lame menyepi..
buang habuk la konon nye...ehe..

tika dan saat ni saya rasa sedih + terkilan + tah hape-hape saya rasa...
cian kat belog ni, saya hanya mahu jumpa dia kalau saya rasa yang tak best2 ajer..
kalau tengah gumbira..saya lupakan..
bagaikan lembu tinggal kan talinya...ish..ish..
saya mengarut ok...
itu je nak cakap..(=

da~~

10 January 2011

Menconteng wajah

hai semua...!!

selamat petang....petang ni minum aper?
jom pekena milo dulu..roti cicah milo..sedap kan...gulllpp!
ok, kita stop pasal milo + roti eh..
saya masih nak cerita hal semalam....(=

sungguh, saya bosan betul weekend kat sini...
rasa nak terbang jauh2 ketemu encik suami..
tapi tu la..tak dak sayap..macam mana nak terbang kan?hehe..

lepas balik mandi-manda di sungai semalam..
bosan tak terkata..
saya dengan rasa tak dak kerjanya, main makeup..
menconteng wajah sendiri untuk buat xperimen bahagian mata..
sebab saya memang tak reti nak pakai eyeliner..
so, nak belajar la kononnya..
buka la youtube...memerhati dan kemudian mula menconteng...

agak-agak jadi x?hahaha..jom kita tengok hasil nya...



*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*
tadaa....

wajah saya selepas di conteng..
ok tak?huhu

Aktiviti hujung minggu yang bosan..

Assalamualaikum...

hai...

semalam, bagun pagi..gosok gigi..mandi?tak pun..haha..sangat tak senonoh..sebab apa?kitaorg nk g mandi air sungai..dekat jew dengan kampus..so, pegi la kami berempat...

kita orang g sana memang lenggang mak limah..baju apa pun tak bawa..just pergi macam 2 je..singgah kedai jap, beli air+roti+kopok..hehe..sampai2 bekpes dulu..dah sudah makan apa lagi, harus terjun... tapi terjunan tak menjadi, ayaq cetek sangat...arus dia pun laju....kalau yang kurus tu memang hanyut la jawabnya..kuikui...saya tipu aje...tak de la sampai hanyut..

ok..jom layan gambaq yang tak seberapa ni...

muka tak mandi...~teeheee

cikgu~cikgi

tunang orang & isteri orang..ngeh3

cikgu miza berdoa....


siapa2 yang rasa weekend dia kat tanjung malim agak membosankan, boleh la ke sini...tak yah nak g shopping KL ke, naik genting ke...g sunway ke..(ingatan untuk diri sendiri)
Sg. Samak pon boley...
kalau nak jauh cikit, g Kalumpang...huhu..yang penting g tempat macam nih, duit tak habis!!(=

bubai~~

06 January 2011

sedih..kamoo kena tinggal..


Assalamualaikum...

saya dah pun berada di bumi Tanjung Malim..balik 4hb ri tu...
sedih pulak meninggalkan encik suami keseorangan di JB..
sob3...sabar yer..bulan depan saya pulang..

semester 7 dah pun bermula...
kelas dah start..lecture pun dah masuk..
sem ni dalam jadual kelas cuma 3 hari je..
tapi itu belum masuk lab lagi..
kalau masuk, entah macam mana rupa jadual saya agaknya..haisshh..
harap-harap tak padat sangat..
sebab nak balik selalu...ngeee~~
itu sahaja laporan dari pelajar yang baru nek sem..kurang mood nak bercerita..

ok lah, harus bersiap..nak pergi jogging..
sebab badan saya dah mengembang dengan jayanya..uhuukkk...
da~~~

02 January 2011

Khas Buat Sahabat

hi sume...

korang ade sahabat?
mesti la ader kan..

mcm mne korang definisi maksud sahabat tu?
bagi saya..mereka yang bergelar sahabat merupakan orang yang rapat dengan saya..
yang terima baik buruk saya..
yang saya boleh kongsi suka dan duka...
dan tak ada syarat untuk bersahabat..
alhamdulillah..saya ketemu insan-insan yang layak digelar sahabat...

kenangan bersahabat adalah anugerah terindah dalam hidup saya..
mereka pembakar semangat saya di kala susah dan senang...
mereka ada waktu sedih dan gembira saya..
kami berkongsi segalanya...
tak mungkin saya akan lupakan kalian..

misz kamu semua...

puan FieZaLieSa....puan Yan..Cik Alifah & Cik Yati..
~~aku sayang hampa~~

SAHABAT SELAMANYA - Padi

Sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya setia
Sahabat untuk selamanya
Atasi semua perbedaan
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya
Selamanya setia

Sahabat untuk selamanya
Berbagi dan saling menjaga
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya

award saya yang pertama!

Assalamualaikum...

hi sume!!
(dalam mood yang paling happy okeh)

hampir 2 tahun saya mem'belog'kan diri...

ni 1st time dapat award...

uhukk..sangat kesian kan kat saya??

anyway..alhamdulillah..de jugak yang sudi bagi award..

jeng.jeng...jeng...

*

*

*

*

*

*

*

*

ini dia award nye..

dari cik Nelly comey..(=

mekaseh yer dik..

bagi akak award nih..

permulaan yang baik bagi saya dalam dunia belog untuk tahun 2011..

terharu sungguh...terima kasih banyak-banyak tau..


Azam Tahun 2011

nak jadi orang yang rajin dari semua segi...~ngeee..tak mo malas2 dah..
nak berjaya dunia akhirat.amin~~

dengan ini saya berbesar hati nak tag kepada


sekian..~~

01 January 2011

pergi nya dia..


Assalamualaikum..

petang tadi dalam pukul 5 lebey saya on fb..tengok kat home..ada yang cakap Dia telah meninggal dunia...agak terkejut+ tak berapa nak percaya..

menjeguk pula ke fb Fanpage Mia Sara..yup memang betul..Faizal Yusuf telah kembali ke rahmatullah pada pukul 2.30 tadi di hospital akibat serangan jantung..

fuhh..tetiba sebak..rasa nak nangis...tak tau kenapa..emo lebey kot..saya minat arwah dah lama..masa zaman saya budak sekolah lagi..sejak dia masuk hero remaja...masa zaman kurus kering dia...sampai lah sekarang, saya suka tengok dia berlakon..

di usia 33 tahun..dia telah dijemput..moga rohnya dicucuri rahmat...Al-Fatihah


p/s: mati tak kenal usia...tak kira tua, tak kira muda...

CONTEST AKU DAN KACAMATA


Assalamualaikum...


hai...saya join contest lagi..(=

CONTEST AKU DAN KACAMATA

contest ni dianjurkan oleh tuan kedaun punya belog Syafiq

syarat-syarat sah contest boleh tengok disini okay...


kacamata & si pemakai sama-sama bolat..

hehe..gambaq agak poyo encik suami cakap..tapi tak kisah lah..janji saya penuhi syarat..pakai kacamata..=)

tarikh tutup untuk contest ni

12 Januari 2011

saya jugak ingin cop mohor kepada


Selamat Datang 2011

Assalamualaikum...

masa berjalan sangat pantas...kadang2 tak terduga dek akal...
hari ni 1 Januari 2011...010111..
baru setapak kita melangkah ke tahun baru...
masih banyak yang perlu kita berjalan untuk sampai penghujung 2011..

moga sepanjang perjalanan kita tahun ini sentiasa mendapat keredhaanNya..
moga kita berjaya dengan hendakNya..
moga kita sentiasa mengingatiNya..

amin...