15 June 2012

~ Kisah 7 Mei

Assalamualaikum...

Salam Jumaat...
mood hari ni dah okey sikit..
mekasih ye yg bg kata semangat..=)

okeh, ke cerita asal....

edisi bulan Mei punya cerita belum habis lagi..
al maklum lah baru dapat BB..baru la boleh nak bercerita...
ni pun dan berbelog sebab jadual waktu tak dapat lagi..
jadinya belum ada la istilah bz memanjang..
masih sempat ngadap belog nih..=)

2 minggu lepas dah dapat gambar konvo..
Alhamdulillah gambar okeh..
cuak jugak kalau gambar tak elok..
bukan apa...sampai ke tua kot nak tatap gambar tu tunjuk kat anak cucu..
lagi pun bayar memahal kalau tak elok, benda tu la ko akan kenang sampai bila2...ye tak?
seb baik..

terima scroll dari Tuanku Zara Salim (Raja Puan Besar Negeri Perak)
Tuanku Zara sangat cantik!
tapi gambar ni nampak tepi je la..hehe

yang ni pun cantik jugak kan?kan?...*perasan..ngeh3

abadikan gambar keluarga..
mak aku muka dah tak larat..
mana tak nye..dr kul 11 pg - 7 ptg..
dah tak larat nak senyum katanya..hehe

akhirnya..tamat sudah sesi aku di UPSI tercinta..terima kasih buat mak abah, family dan suami tersayang atas segalanya!

pas ni kalau nak sambung master nak ke U lain pulak..ke UPM mungkin...insyaAllah 2 tahun lagi...bergantung kepada rezeki..=)

14 June 2012

~ Semoga Kuat!


malam ni tak de mood nak buat 1 kerja pon...
ngadap depan laptop je...belek2 muka anak..
sekarang cuma rasa nak meraung je kuat2....
rindu anak...

Hadif...mama siyes rindu kat kamu sayang...=(

tadi kol en. asben...
buat luahan hati, sambil air mata berjurai2...
macam dah tak kuat rasa..
tapi tetap gagahkan diri..

dah pertengahan Jun..
tak lama dah Julai menjelma..
doaku...moga aku KUAT!

13 June 2012

~ Cuti2..main air


Assalamualaikum...

ini cerita bulan lepas..baru sempat aku nak menaip...cerita dah basi, tap saja nak abadikan dalam belog kesayangan..sayang la sangat...(~__*)
hari ni WW kan? so..tak de la banyak word nye..gambar je yang bercerita...

satu family ke Wet World Shah Alam...best sebab dapat kumpul adik beradik yang lain dengan anak sedara semua..ni jugak 1st time bawak Hadif mandi manda...takut jugak kalau Hadif takut air...tapi tak de nye...bawak naik atas lagi nangis ada la..

harus gambar bertiga..*dahi babah terpotong sikit...hihi

muka happy sebab dapat main air..siap wat purrr purr lagi...suka betul!

si debab..

mama ajar berenang *bajet reti..huhu

kami sekeluarga

last ~ muka budak yang dah penat main air..last2 tertido sambil dukung.
penat sangat!


InsyaAllah, nanti mama bawa Hadif mandi2 lagi..ajar berenang macam anak angkasawan tuuuu..huhu

08 June 2012

~ Rindu anak

Assalamualaikum...

cuti seminggu nak habis...
tak cukup rasanya...
Sabtu sampai Rabu di Kedah
Khamis - Jumaat di JB..
esok balik PD dah...hurmmm

Hadif tinggal kat mak aku kt Kedah...
sayu hati ni tinggalkan dia..air mata jangan cakap la..dengan laju2 kuar..uhuukk..
hanya orang yang berpisah ngan anak je yang tau cam mne rasa..
hantar ke BS pun dah terasa...tambah ni lama2 berpisah..lg la kan..

sebulan jugak berpisah...
bulan 7 ni baru nak bawa Hadif dok ngan aku di PD..
sekarang masih tak stabil...aku menyewa dengan kawan2..
nnt dah dapat umah sewa seniri aku bawa Hadif ngan mak aku sekali..

kalau berjauhan dengan suami, boleh rilex lg..
tapi dengan anak, sedih sangat...
bila tengok orang lain gendong anak, dukung anak..
aku teringat kat Hadif..
bila tengok barang2 baby..nak nangis rasa...

selalu pujuk hati supaya kuat...
sentiasa berdoa mohon Allah tabahkan hati aku..

mama rindu kamu sayang..