03 September 2012

Sembuhlah sayang...

Assalamualaikum...

Rentetan dari n3 yang lepas...
aku ke Hospital Port Dickson malam tu jugak..

doc sahkan
Hadif kena jangkitan kuman kat paru-paru [pneumonia]


1st day
keadaan agak tenat + demam
perlu bantuan oksigen untuk bernafas..
kalau tak, oksigen dalam badan tak normal..
guna pam 2 jam sekali...
masuk air + antibiotik

2nd day
dah nampak macam ok pagi tu...
tapi bila tengah hari nafas laju balik..
doc dah tak bagi guna pam..
guna nebulizer setiap 2 jam sekali..
oksigen still pakai
demam lak on off..

3rd day
sama macam 2nd day..
demam dah tak de..

hari ni dah masuk hari ke4 Hadif kat wad...
tak tau lagi bila leh kuar...
sebab doc cakap bila dia bernafas, still lagi nampak lekuk dalam kat perut dia..
dah tak pakai oksigen...
nebulizer kena 2 jam sekali jugak...

aku amik CRK [cuti rehat khas] hari ni je..
tak leh MC...sok dah start keje..
babah dia dapat cuti 3 hari je [jumaat, sabtu & ahad] ri tu..
skang mak & abah aku temankan...


Doakan hadif cepat sembuh yer..