06 December 2012

melayan kehendak..

minggu depan dah berakhir 1st trimester..
..tapi alahan tak berakhir lagi..
kalau ikutkan masa ngandungkan Hadif, 
lima bulan baru ilang muntah2 segala..
harap abih cepat lah..lesu dah semua badan..
hari tu check up, berat turun 1.2 kg..

masa tak mengandung, bukan main liat berat nak turun..
sekarang,tak perlu susah payah..
makan banyak mana pun berat turun..
ancaner nak naik, asik muntah je..

haih..bukan mengeluh..tapi luahkan isi hati..
haha..bukan same ke?
redha untukmu anak..

nak masuk 3 bulan nih..
dalam kepala aku ligat pikir macam2 yang aku nak sediakan untuk my 2nd baby nanti..
apa yang abang nye tak dapat dulu, aku nak cuba kan yang terbaik pulak untuk adik nye..
cian Hadif...

dulu mama tak keje sayang...
kesian pulak nak mintak segala KEHENDAK mama kat babah..
walhal dah lebih cukup babah sediakan semua keperluan..
cuma kehendak mama nih ha...(tak perlu pun tak pe..ngeee~~)
insyaAllah...mama dan babah akan bagi yang terbaik untuk Hadif ngan adik..=)

Kehendak apa yang aku nak sangat tu??

04 December 2012

oh Cuti ~

hai...penat betul menunggu bila nak abis SPM nih...

sedih tak dapat nikmati cuti sepenuhnya...
berkorban jap demi kerja...
tahun depan aku tak nak dah...
rotate okey..
jadinya plisss jangan naik lagi nama untuk tahun depan..

6 Dis ni last paper..Ekonomi Asas..
berjanggut nak tunggu...
nak balik Kedah...
dah rindu si abg besar kat sana nun...

7 hb terus pecut balik..
17 hb dah kena datang PD semula..
mesyuarat guru...hurmmm..
cuti oh cuti...

03 December 2012

Alahai Durian Crepe..

fenomena DC...
bersepah aku tengok orang post kat facebook..blog bagai..
sapa yang tak tergoda..
nak la jugak rasa durian crepe yang orang dok hebohkan tu..

tak pasal masuk dalam list makanan yang diidamkan..haha..
nak tak nak, kena jugak cari sebab nak tunaikan permintaan tekak nih..
kang meleleh air liur baby aku nanti..
orang tanya mak nye ngidam ape tu x dapat???
DURIAN CREPE....ngeh3

kat PD ni aku tak tau nak cari ceruk mana..
last aku jumpa kakak kawan aku kt FB..
dia memang kaki masak..
dan dia jugak buat durian crepe..
untuk sapa yang order je..
tapi kat Cheras nun..
dia tak de pos2..

lega..sebab kebetulan Jumaat tu memang aku nak amik husben kat KL..
jadinya sejalan la...
boleh amik Durian Crepe..yeayy..
akhirnya dapat jugak aku merasa..haha..over!

aku merasa DC tu keesokkan harinya...
padahal sebelum ni xcited nak makan..
tapi hari tu aku loya2..kang tak de feel..

bila dah makan...
alahai..........................
gini ke rasanye..??
aku TAK LALU..
ni tekak aku OK..

tapi husben aku sangat la suka..
aku order 6 ketul...5 ketul dia punya...sedap katanya..
aku seketul pun susah nak abih!
amik ko..nak rasa sangat kann?

tekak semua orang tak sama rite?
macam aku suka makan tempoyak, ada je orang yang tak suka..
kekdah nye cam tu la..
DC ni tekak aku tak leh nak terima..
but, husben aku dan ramai lagi orang yang suka DC ni..

korang cam ne?

psssttt ~ oleh sebab husben aku suka sangat...dia suh aku belajar wat..bulih makan banyak2...buat???????