12 June 2013

13 hari # dah tiba masa

tadi dalam pukul 8..
betul2 abis citer Teduhan Kasih, sape tengok citer nih? best kot [terkeluar topik jap]hehe
perut cramp sampai ke pinggang...

dah sampai waktu ke?
okeh...rilex jap...

pas tu g mandi...motip? sebab tak nak layan sakit..

sakit dalam 10 minit cam tu...
berdebar gak...malam ni ke?

wat tak tahu je...pas tu g makan nasik...
okeh...saya dah tak sakit...
tengok jam...pukul bpe pulak aku nak sakit nih...

haa....sampai sekarang ni ha...
aku rilex je dok menaip..
dah tak sakit pun...gempaq je...

adik baby lom sedia nak keluar...
dia syok men 'gusti' kat dalam peyut mama..
die cakap, sabar ye mama...hehe...

* sampai saat ni, beg mama lom berkemas lagi pon...ngeh3..

13 hari # WW ~ Urusan ini



moga niat ku kali ini dipermudahkan...
insyaAllah, untuk adik baby...

13 hari # Mencuci baju si adik



Hai..

ni cerita lama..bulan Mei ri tu..cerita hari pekerja...huhu

baru ingat nak post dalam belog..almaklumlah mood tekan2 keyboard ni mai balik dah..heeeeee
x de apa pun...kisah basuh baju adik baby jer...
orang cuti g jalan2, aku kat umah je ngan Hadif...babah keje..
jadinya basuh la baju bajan adik baby yang baru


baju abang Hadif yang lama..satu box...semua elok lagi..
ni aku dah dobi awal2...dah lipat semua simpan dalam box..


barang adik baby yang baru beli..tak banyak sangat...
semua biru kot...


suke nau bau baju yang baru basuh...lagi2 guna pencuci Kiddie Wash Cosway...

aku dah lama guna pencuci ni sejak Hadif lahir lagi...memang best..baju pun bersih...baju Hadif walau pun dah setahun pakai, masih nampak macam baru...harga pun ok...kalau bukan ahli Cosway RM 13.90...

korang guna pencuci apa?

11 June 2013

14 hari # senangnye bersalin..

aku verangan...

kalau la Allah bagi aku peluang..
merasa masa sakit yang sangat singkat...sejam je sakit dah bersalin..
pas tu baby keluar dengan mudah dan selamat
lepas tu tak payah jahit...

ada ke?

sebab ade la aku mengharapkan macam tu...

hmmmm..tak payah verangan...
doalah sentiasa pada Allah moga mudahkan semuanya..
sapa yang tak nak bersalin senang kan?

tapi, kalau Allah bagi ko sakit sekalipun...harus redha...
mungkin tu cara nak kurangkan dosa...

aku sabar menunggu nih....
dok tanya baby biler nak keluar..huhu
maknye ni dah tak menyempat dah...

insyaAllah..Allah dah tetapkan masa yang sesuai..
tak payah ko nak menunggu...tup2 sok pagi aku dah bersalin...[alhamdulillah]
tengokkkkkkk...verangan lagi...=)

okeh..

14 hari # Pantang kali ini

Assalamualaikum...

dah cuti ni, tak de pulak keje yang nak dibuat, maka dengan rajinnya la aku update blog..kalu tak, dah bersarang semut baru nak tuliskan?

hari ni nak bercerita tentang set berpantang pulak...
masa Hadif dulu aku amik ubat biasa2 je yang mak aku belikan kat klinik...[ sini ]
param pilis pun aku guna yang MIL aku bagi... [ sini ]
kiranya aku memang tak kisah sangat nak pantang2 semua ni..

makan jangan cakap la..main ikut dan je aku makan..
3 hari pantang aku dah bedal burger prosprty tu..
tak de kesedaran sivik langsung...badan nak guna lama cik oi....
kang dah tua baru nak mengadu sakit bagai kan...
[takyah tunggu tua pun da terasa sakit dah] huahua...

jadinya, dengan timbulnya kesedaran [ayat tak tahan ]
aku memang tekad...[insyaAllah] nak pantang betul2..seyes...

aku memang dah cadang, kalau aku mengandung lagi, aku nak beli set nih..
aku dengar dan baca banyak review, ramai yang cakap set ni bagus...
alhamdulillah...rezeki kali ni ada, aku mampu beli..=)

Shaklee...

yup..set berpantang termasuk dengan set penyusuan sekali...
aku beli set lengkap...mula ingat nak beli trial ja...tapi aku tengok harga macam mahal jugak..
alang2 beli, beli terus yang tahan 4 bulan...
aku beli dengan kawan aku...
harga kira ok la...
ESP aku beli masa awal mengandung ri tu..masih ada lagi..so, aku tak beli dah..

kenapa Shaklee?

korang leh gugel..haha
tapi aku rasa ramai yang dah tau pasal kebaikannya...
malas lak aku nak cerita kat sini kang dah macam pengedar Shalee la plak..ngeh3...

itu set pantang untuk dalaman..harap2 set ni sesuai la dengan aku...

set pantang luaran teringin nak pakai set NR..tapi harganya..adeh...
lagipun, dalam set tu ada ubat makan sekali...macam rugi je beli...
jadinya aku beli asing2..



param - Warisan Afiat Herba
pilis - Sariayu
minyak mustajab
minyak Herbanika NR (belum beli lagi)
biji pala..
itu je la kot....
Dah siap sebakul [pantang betul2]
semangat nak pantang kali ni lain sikit...tah la kenapa..
mungkin dicabar dan tercabar kot...
tidakkkk....

sebenarnya aku nak badan aku sihat, kuat dan cergas..
sebab nanti aku ada 2 hero nak diuruskan....
aku ada tanggungjawab dengan kerjaya aku....
aku dah rasa dah sakit sebab tak pantang betul2 mula2 dulu...
akhir sekali [angan tak sudah] nak KURUS!

( ^____^ )

10 June 2013

Menunggu hari~~

Assalamualaikum..

hari ni dah start sekolah setelah 2 minggu bercuti..
tapi tu orang lain..bukan aku..hehe..
aku pulak hari ni dah start cuti 'menunggu hari'
dah sampai Kedah minggu lepas...yeaahh~~

aku amik cuti awal 2 minggu dari EDD..
ada cakap rugi, nanti anak 2 bulan setengah dah kena masuk keje balik..
tapi bagi aku tak rugi pun..
sebab aku memang dah tak larat sangat nak bawa perut..

beza betul kali ni mengandung...
bagai aku mengandungkan kembar..
besar sangat perut..
mana2 pegi pun semua orang usha cam pelik...
besar sangat ke perut aku nih??

kalu time ni aku masih kat sekolah lagi...
budak2 mesti dah gelakkan aku...
cikgunya jalan macam 'king kong' dah...
mana nak panjat tingkat 3 lagi..
pas tu turun, panjat pula tingkat 2...
hadoiii..terberanak aku atas tangga la jawabnya...

esok genap 38 minggu...
kalau ikut abangnya dulu 38w6d dah bersalin...
harap2 adiknya pun awal jugak...
tak sabar nak jumpa adik baby yang kuat menendang nih...=)

Ya Allah permudahkan semuanya..amin...