06 January 2014

Dua Ribu Empat Belas

Assalamualaikum...

2014.....welcome...
Baru nak welcome meh....dah 6 hr dah tahun baru...

Alhamdulillah...[dah masuk 3 series...phewww~~]

Lamanyerrrrrrrr......tinggalkan belog...
Sebab rasa dah tak de cite nak dikongsikan..itu yg diam je...kang mula nak membebel bukan2...

Tapi untuk tahun 2014 ni macam banyak pulak citer nak dikongsikan..
Harap2 jejari ku rajin la bekerja hendaknya...;-)

Selamat Tahun Baru buat semua...moga ape jua azam kita tahun ini tercapai..in sya Allah..

Okehh..bye kawan!

21 August 2013

Lebaran 2013 ~ Dengan orang baru...

Assalamulaikum...

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...

MAAF ZAHIR DAN BATIN...


baru berkesempatan nak update belog...
sungguh ku tak dak masa dan berat jari nak menaip...

nak bercerita pasal raya orang yang baru habis pantang...ngeh3..

raya tahun ni biasa2 aje..hari raya kedua aku baru habis pantang..
aku raya kat Kedah..
patunya giliran umah husben kat Klang
dah bersalin kat kg...raya terus la kan..hehe

lagi pun pagi raya husben tak de..keja..
die dapat cuti raya ke3...
tak merasa nak cium tangan suami di pagi raya..sobss..
mlm raya pertama dia dah cabut balik sbb raya kedua dia standby...
lepas tu raya sakan la aku tetiap hari sampai raya ke6..


Kami berempat
Hari raya Ke 4 g kenduri..
Kami 3 beranak...

Raya ke 5 baru nak amik foto famili..semua ada..baru lengkap..

My Family..
Abang Hadif & Adik Hafiy di raya Ke 5
bab makan aku jg jugak...sebab BF...
kang anak kembung...
Alhamdulillah...setakat ni adik Hafiy ok je..

raya ke 7 dah balik Klang...
barang dalam keta macam nak pindah umah...
2 bulan lebih berkampung kat sana..banyak barang..
aku dok depan pangku si kecik..
seat belakang muat2 untuk abg Hadif tdo jer..padat!

raya ke 8, ke Sg Besar...raya ke 9 dah balik PD...

maka bermula la raya dalam rumah...hahaha
husben dah start keja...tunggu die off & standby je nak g jejalan mana pun...
ini lah cerita raya aku...

sesaper nak datang beraya kat teratak kecik aku, jemput la datang yer.. =)


[berjam2 nak menaip n3 secoet ni pun...]

Lastly,

gambar kami berempat berbaju raya...maknye lari tema...biar hero2 je biru...daku belum ada geng... huhu..

Alhamdulillah...keluarga kecik aku..
3 hero kesayangan... =)
selamat hari raya!!!!!


*syok tgk kat fb geng gojes beraya...walaupun aku tak aktif di situ [pemalu..hihihi]

12 July 2013

Putera Kedua

assalamualaikum...

salam ramadhan... =)

Alhamdulillah aku dah selamat bersalin 26 Jun yang lepas..cukup 40 minggu baby dalam peyut mama dia nih...baby seberat 4.2kg dilahirkan secara czer pada pukul 1.03am di Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Star..

putera kedua mama dan babah


Muhammad Hafiy Ilman Bin Mohd Norsah

semoga menjadi anak yang soleh sayang...

12 June 2013

13 hari # dah tiba masa

tadi dalam pukul 8..
betul2 abis citer Teduhan Kasih, sape tengok citer nih? best kot [terkeluar topik jap]hehe
perut cramp sampai ke pinggang...

dah sampai waktu ke?
okeh...rilex jap...

pas tu g mandi...motip? sebab tak nak layan sakit..

sakit dalam 10 minit cam tu...
berdebar gak...malam ni ke?

wat tak tahu je...pas tu g makan nasik...
okeh...saya dah tak sakit...
tengok jam...pukul bpe pulak aku nak sakit nih...

haa....sampai sekarang ni ha...
aku rilex je dok menaip..
dah tak sakit pun...gempaq je...

adik baby lom sedia nak keluar...
dia syok men 'gusti' kat dalam peyut mama..
die cakap, sabar ye mama...hehe...

* sampai saat ni, beg mama lom berkemas lagi pon...ngeh3..