28 December 2009

2009...

salam sume..
tahun 2009 dh pn nk melabuhkn tirai...
2010 dh dok melambai2..
dunia pun dah semakin tua..
tapi manusia makin bnyk yg lalai..
(eceh..cm pantun lak)
aduh...sedeynye nk tgglkn 2009.......
sepanjang tahun ni,
mcm2 sgt suka duka yg berlaku..

pd tanggal 23 mei 09 - aku dah menjadi tunang org...

(eeeee..tembam nye aku)

pas 2, 13 jun 09 - adek aku no3 lak kawen..

(tggu nk dpt baby bln 3 ni insyaAllah...)

yg besh sgt 30 ogos 09 - aisyah humaira lahir ke dunia...
anak adik aku no 2..comey2
time ni aisyah dh 3 bln....ee...geramm nye mak long kt die

cte2 sedih x yah kongsi la yer..
biar jd kenangan...
yg baik jd kn panduan untuk terus memajukan diri..
yg buruk, buang jauh2...jdkn ingtn supaya it not will be happen again..

hmm..mmg mls sgt nk tulis new n3 ekceli...
but...dh lme sgt x tulis...so, ni jer la yg de nk cter..hehe..
k....slamat berjumpe di tahun 2010...
happy new year!

10 December 2009

tentang sahabat..

Dalam berkawan kita tidak memilih lelaki dan perempuan. Tetapi apa yang merungsingkan saya, kenapa apabila kita berkawan baik atau bersahabat dengan lelaki, orang akan mula membuat spekulasi yang akan merosakkan hubungan itu. Sedangkan kita berkawan tak ada niat apa-apa, hanya berkawan dan tak melakukan perkara-perkara yang di luar batasan antara lelaki dan perempuan. Saya mula terfikir, adakah salah mempunyai kawan baik lelaki? Saya sayangkan persahabatan itu, tapi bila ada pihak-pihak tertentu yang salah anggap, saya jadi sedih dan terpaksa menjarakkan hubungan persahabatan itu. Mungkin ada yang berpendapat, kenapa perlu memikirkan apa yang orang lain cakap? Tapi bukan di sini isunya, saya cuma inginkan penjelasan salahkah bersahabat dengan lelaki dan baik buruknya.

*aku ngah x de keje..so, nk buang sawang kt pendrive aku..
terjumpe lak soklan ni.....
soklan ni aku wat time kne soal jawab
PAPoRtaL tuk subjek BimBingan ri 2....
klu korg de pndpt sal isu ni, sila beri pndpt...

05 December 2009

TinG TonG~~

setelah sekian lama mnyepikn diri dlm blog ni..
akhirnya aku menjelma jua...
hahahahaha...(gelak Jin Citer ahmad Albab..)
dah2.. melalut lak....

sejak blk umh ni..
hanya tuhan jer yg tau betap sukarnya aku
nk merajinkn diri menulis di blog ini..
bkn nye pe..malas+penat+x de idea
n mcm2 alasan la tercipta...
tp mlm ni...teringan lak jari jemariku ini
ingin menari di atas papan kekunci ni...

apa yg aku wat semenjak blk cuti ni...

1. kemas umah...
tiap2 hari kemas umah...tempt yg aku tuju dulu dapur..
aku x leh tgk dapur bersepah..nek lemas jd nyer..
pas 2 ruang tamu...pas 2 bilik aku...pas 2 laman...
pas 2 penat siot..cm bibik jdnyer...

2. masak
ni hobi terbAru aku leh dikatakan..pas kemas umah..
aku layan tv jap, pas 2 msk dapur..masak..
setakat cuti ni aku dh msk mcm2...
*spagheti
*nasi minyak+ayam mask merah
*biskut raya
*kek
*dalca+air asam tuk kenuri anak buah..
dan mcm2 la...leh dikatakan tiap2 ari mask...

3. layan tv..
dah penat wat2 sme keje..br leh layan tv...
aku nyer cenel bermula dr........
*3-4.30 - citer dogeng kt tv3..2 pn aku layan..
*4.30-5.30 - nenek kebaya
*6.30 - 7.30 - cinta balqis
pas 2 mlm aku layan je mne2 cte yg best..

4. facebook...
ari2 mau bkk FB..
bkn aper..aku bela ikan..
kena bg mkn..n harvest...
kang mati aku yg rugi..hakhak..
itu pun jd keje....ye la..dh nme x de keje...
aku bela ikan mlm2 jer...siang bz terlampau...huhu

5. jalan2 + cuci mata
ni keje mls n aku paling x ske...
kuar..kuar...kuar...
hai nek penat kaki aku ni menekan pedal minyak..
tp apakn daya..menurut kehendak ibu tercinta..
cian my mom..time aku blk cuti ni je la time die nk jln2..
yer la klu aku x der, sper lg..
abah bz ngan keje die..
adik2 dh kawen..tggl aku ngan adek aku yg form3 2 jer..
x kn die lak nk bwk jln..so, kre tggu aku la...
ari ni pn br blk dr sg petani..tdo umh mak sedara 2 hr...
huh..penat jgn dikata...petg nyer g shoppng brg umh lak..
mmg penat sgt...

hmmm..rs nyer ni jer kot rutin harian aku
pd cuti semester kali ni..
tggl lg bpe mggu jer nk dok umh...
pas 2 kmbli semula menjadi warga kampus...
kan dh panjng aku membebel ni..
k la..aku nk story cte len lk tuk n3 yg stersnyer...
LayAnZZZZzzzzzz




16 November 2009

semangat..

cute kitty ni gambrkn my feeling rite now....

ak tggl 1 paper jer lg..
alhamdulillah dh lps 6 paper..
penat sgt..penat otak...penat segalanya..

knpa aku sem ni?
x de semngt lnsg?
x de motivasi lnsg?
x de rs nk blaja btl2...
knpa ngan aku?

bnyk sgt bende2 lagha yg aku wat..
online slalu..pntg de time free...
slalu g jln2...
study main2...
library lnsg x jejak..
npe la jd cm ni????

ble dh nk abih xm ni..rs cm nk nangis...
tp tuk ape? x de gne pn...
suma slh aku...
cme yg aku tau...
4 dis sem..aku x de semangat..
kemana die hilang pon aku xtau...

Ya Allah..
aku mohon bg penutup sem ni,
bg la sedikit lg kesabaran dlm diri ini..
moga sem hdpn yg bkl aku tempuh,
lebih dirahmati dan bersemangat...
amin...

takdir cinta...


percaya pd qadaq dan qadar...
setiap manusia yang hidup atas bumi ni,
ada takdir nyer sendiri...
cma kite x tau pe yg tlh ditakdirkan tuk kita...

jodoh & pertemuan kerja Allah..
kita sebagai manusia, perlu berusaha ke arah tu..

jika kita menyintai seseorang..
x semestinye kta harus memilikinya...
mungkin dia hanya persinggahan untuk kita
sblm kta temui cinta sejati..

klu cinta itu bkn milik kta..
lepas kn ngan rela hati..
biar dia hidup bahagia..
berdoa supaya kita dipertemukan
dengan jdh yg lebih baik..

mmg skt untuk kita lpa kn seseorg...
sgt sukar..bertahun lamanya menyemai cintai..
dan akhirnya, putus cm 2 jer..
tp, percaya la...de hikmah d sebaliknye...

love is miracle....kdg2 x sedar cinta 2 wujud....



08 November 2009

orang yang mencintai kamu...

Orang yang mencintai kamu tidak pernah
mampu memberikan alasan kenapa dia
mencintai kamu. Yang dia tahu dihati dan
dimatanya hanya ada kamu satu-satunya.

Walaupun kamu sudah memiliki teman
istimewa atau kekasih, dia tidak peduli!
Baginya yang penting kamu bahagia
dan kamu tetap menjadi impiannya.

Orang yang mencintai kamu selalu menerima
kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu
selalu yang tercantik walaupun mungkin
kamu merasa berat badan kamu sudahbertambah.

Orang yang mencintai kamu selalu ingin
tahu tentang apa saja yang kamu lalui
sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS
seperti ‘Selamat Pagi’, ‘Selamat Hari Minggu’,
‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, ‘Good Nite’ dan lain-lain lagi,
walaupun kamu tidak membalas SMS- nya,
kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan
cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza, bukan “aku CINTA
padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

Jika kamu menyambut hari ulang tahun dan
kamu tidak mengundangnya ke majlis yang
kamu adakan, setidak- tidaknya dia akan menelefon
untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat
setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu,
bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah
melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu
yang berharga untuknya. Dan saat itu, matanya pasti berkaca.
Kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.

Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap
kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin
kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah
mengungkapkannya. Kerana dia menyematkan kata-katamu
di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan
yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau
musnahkan? Pasti kau lupa, tetapi
bukan orang yang mencintai kamu.

Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari
lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam
CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kgemaran kamu -
kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar
meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.

Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin
sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa
mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu -
kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.

Jika kamu mengatakan akan pergi kursus atau
menghadapi ujian, dia akan menanyakan bila kursus
atau ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia
akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi
semangat kepada kamu.

Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu
barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah
sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.

Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat,
ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu,
sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa
sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat
kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.
Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain,
dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu
waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh
buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar
takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh dimata, jauh dihati?’

Orang yang mencintai kamu bertindak lebih
seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.
Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal
yang tidak masuk akal seperti menelefon kamu 100
kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah
malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia
sedang memikirkan kamu (merinduimu).

Orang yang mencintai kamu kadang- kadang merindukan
kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening
kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu
membuat kamu terganggu dia akan minta maaf
dan tak akan melakukannya lagi.


07 November 2009

x suka!

aku x leh tgk la 1 bende ni..
aku jd sakit ati..
npe tah...
xde kena mengena ngan idup aku pn...
mayb penah de jap la kot..
2 sebab aku menyampah, sakit ati...
eeee....geram2....
mmg geram la tgk...
aku x suka..x suka...x suka...

msti pening kn pe yg aku dok bebel ni...
tp ni la yg aku nk ckp..
aku x leh elabrate lebey2...
kang de yg terasa...

huh..paham ke pe yg cbe aku nk smpikn ni?
hmmm..aku sndri pun x sure faham ke idak....
biar la..gong!

----------------------------------------------------------

hadirnya seketika....
perginya atas dasar terpaksa...
ia tidak membawa apa pun makna..
hanya utk menguji setia...

05 November 2009

bila besar nanti...

Seorang guru tadika sedang memupuk rasa percaya diri
kepada pelajarnya-pelajarnya. Guru tersebut meminta
mereka untuk memperkenalkan diri sekaligus memberitahu
tentang cita-cita mereka.

Abu berdiri dan berkata, "Nama saya Abu bin Dolah.
Bila besar nanti saya ingin jadi juruterbang, jadi
bolehlah saya pergi ke Australia, Eropah, Iraq dan
sebagainya".

"Bagus Abu. Terima kasih. Siapa lagi?", tanya cikgu.

Seorang pelajar perempuan yang duduk di tepi berdiri
dan berkata, "Nama saya Noni binti Samad. Kalau besar
nanti, Noni nak jadi suri rumah tangga dan mempunyai
anak-anak yang comel".
"Bagus. Jadi suri rumah tangga merupakan cita-cita
yang mulia. Siapa lagi?".

Seman berdiri dan berkata, "Saya Seman bin Leman, bila
besar nanti saya bercita-cita untuk membantu Noni
mencapai cita-citanya...".

hahaha...kelakarkan?
klu betul la de bdk2 tadika cm nih..
hancus.....pening cikgu nk melayan..
2 la cekgu...walau cm ne skali pn dugaan yg dtg..
cm ne pn karenah bdk2..
kne la terima...

good luck tuk cikgu2 di luar sana..
saye tau tgs anda sgt mencabar...
insyaAllah..suatu hari nnt saye pn akan berada ditempat anda..
amin..

bad Love...



2 3 hari lepas...time aku ngah busan study..
aku godeh2 la kt mysoju nk tgk citer korea...
cr pnye cr...aku jmpe la cte ni...
tajuk die bad love..
mle2 tgk cm besa jer...
lame2 cm best..huhu...

yg menjadi aku sgt geram skrg ni...
aku x leh nk tgk dah epsd 3 n setrsnyer...
oleh sbb kt c2 die pki ku6 n sevenload....
aku cr kt youtube pn..die just de epsd 1 n 2 je eng sub..
yg len sepanyol la...n pe bnde bhasa lg tah..
mmg geram..
kte dh best layanz..
tergendala lak...(tu bkn tnde suh bc bke ker?)

dh mcm2 altenatif aku dok wat...
1. download ku6...mmg blh...tp epsd yg len2 gne sevenload cm ner?x leh tgk gak..coz x sume epsd de kt ku6 ni..aduh..
2. aku cr kt youtube..mmg de...tp bahasa sepanyol n cina...
3. pas 2 aku cr kt sevenload....mmg ader..tp x der eng sub jugak..
4. cube lak download veoh....skali bkk die ckp veoh not longer in m'sia..plak dh...

dh 2 cm ne...aku nk jugak citer 2...
saper2 yg de bg la kt aku...
best aku ckp...
kt mysoju 2 dh 5 star..konfem best...
x pe..aku akan usaha jugak dpt bad love...


penat..

alhamdulillah...xm dh abih 3 paper pn...
tggl lg 4 paper...major+minor...

paper major...
* masak
* kebun

paper minor..
* pengurusn kewangan
* perakaunan pengrusan..

sgt ssh paper minor itu..
tlg......hmmm...nmpknye x de saper blh tlg..
melainkan diri ku yg kene rajin bnyk..

insyaAllah...cbe...rajin...rajin..
go go chaiyok!

04 November 2009

sweet from our BF...

sweet kn?

thanks 2 kt BF ktrorg..
BF? best frenz ler...
pndi belikan ktorg gelang2 ni...
ingt jgk yer kt kami 4 org...
thanx a lot....


cian mak cik..hihi


03 November 2009

dh mla dh...

ari ni br mla xm..
br abih 1 paper...
uwaaa...de lg 6 paper ma...
bnyk tul la dis sem...
hope aku dpt bertahan smpi ke pnghujung...
bertahan aper?
godaan di sekeliling..huhu
asyik nk online jer..

ri ni subjek pemikiran
so, aku akan aplikasi CoRT 1...

AGO- Aims, Goal, Objective

* dahulukan perkara utama..iaitu pelajaran...study...pas 2 cuti nnt br la berintrnet yer...
* tetapkn matlmat..kekalkn pointer cm sem lepas @ up skt lg...

PMI - Plus, Minus, Interesting

* baik - rajin study..cpt ingt..leh jawab xm...
* buruk - klu intrnt je 24 jam...ape ko nk jawab hah lm xm?
* yg menariknye....urmmm ssh tul nk wat pilihan...aduh...

2 jer yg blh dipakai kot...


30 October 2009

~You BeLoNG WiTh Me~

You're on the phone
With your girlfriend
She's upset
She's going off about
Something that you said
She doesn't get your humor
Like I do

I'm in my room
It's a typical Tuesday night
I'm listening to the kind of music
She doesn't like
She'll never know your story
Like I do

But she wears short skirts
I wear t-shirts
She's cheer captain
And I'm on the bleachers
Dreaming about the day
When you wake up and find
That what you're looking for
Has been here the whole time

If you could see
That I'm the one
Who understands you
Been here all along
So why can't you
See you belong with me
You belong with me

Walking the streets
With you and your worn out jeans
I can't help thinking
This is how it ought to be
Laughing on a park bench
Thinking to myself
Hey, isn't this easy

And you've got a smile
That could light up this whole town
I haven't seen it in awhile
Since she brought you down
You say you're fine
I know you better than that
Hey what chu doing
With a girl like that

She wears high heels
I wear sneakers
She's cheer captain
I'm on the bleachers
Dreaming about the day
When you wake up and find
That what you're looking for
Has been here the whole time

If you could see
That I'm the one
Who understands you
Been here all along
So why can't you
See you belong with me
Standing by and
Waiting at your back-door
All this time
How could you not know
Baby
You belong with me
You belong with me

Oh, I remember
You driving to my house
In the middle of the night
I'm the one who makes you laugh
When you know you're about to cry
And I know your favorite songs
And you tell me about your dreams
Think I know where you belong
Think I know it's with me

Can't you see
That I'm the one
Who understands
Been here all along
So why can't you see?
You belong with me.

Have you ever thought
Just maybe
You belong with me

i like dis song...layanzzzz

mood? study? tenet? tdo?

lmenye rs x jenguk2 kt cni...
bukannye pe..bz ckit...
bz pe tah...study la kot..
mggu ni kn dh start study week...
study sgt la...
awal2 mggu dh blk kg..
rndu sume2 yg de kt cna...
27.10 br blk ke TM...

aduh...blk je dh kne ngadap buku...
my 1st paper mle 3.11 n last 18.11..lamenye..
mood study x de g la...
cm ne ni...
wake up la nurul!!!
pointer mau jg...
aduh..pening aku....

kemana hilangnyer mood study aku?????
sem2 sblm ni aku n my group study kt library..
but dis year??? x de pegi pn..
npe?mls la kot...2 sbb x de mood nk study....
sape2 de ubt tok nk hilang malas x?
hehehe....jwpn die...........tlg jawabkan....

da big problem sgt2...tenet....
uiyo..mmg godaan gle lah...
aku mmg x thn klu dok tgk laptop ni tertutup je..
msti tgn ni gtl nk bkk..
nk tgk FB la, tagged la...citer korea la...
sume2 time ni la nk tgk...
pas 2, bku letak tepi...cm ne 2???

satu g, klu bkn tenet, tdo...
zzzzz....best 2...tdo diwaktu2 ngah dah bosan study..
dpt tdo 1 nikmat..
pas 2 ing tdo siang, mlm tdo lewat la..
padahal same je ngantuk nyer...
ubtnye, siang kne minum neslo..br x tdo mlm..

klu pegi library.......
1. mood akan dtg dgn sendrinye sbb envrmnt die kot...
2. study ngan khusyuknyer...coz sume org kt c2 cm 2..so kasi smgt skit..
3. tenet? tenet x de la...sbb laptop x bw..hihi..
4. tdo....cm ne nk tdo?kn lam library...lg pn x nmpk katil & bantal..so, perasaan nk tdo 2 akan skit ilang...

so, conclusion nye...gua pk la snri...huhu
pndi wat soalan..pndi lak menjawab...
adakah aku akan mengikut jawapan itu?hahaha...
wait n c my result dis sem....huhu..
adios..
p/s: 4 my frenz, mieja, ida, muniey, ira, remy n sume2 kwn ku....GOOD LUCK 4 da final..do da best...


19 October 2009

ketenangan jiwa...

ya allah...
aku mohon padamu..
berikanlan ketenangan dlm jiwaku...
jika ada salah yang ku lakukan..
aku mohon pada mu ya Allah
ampunkanlah dosa ku..

aku sgt perlukan ketenangan..
jiwaku rs kosong...
aku x mampu nk melakukan apa-apa..
ada sesutu yang bermain difikiranku...
apakah ia?
hanya Allah yang tahu...

ku akan lebih dekatkan diriku denganMu..
aku tahu..hanya itu jalan terbaik..

13 October 2009

RaPaTKaN JuRaNG...

di alam yang serba canggih ni..banyak sgt kemudahan utk kita berhubung..ehe..ayat cam artikel jew..x de la..kt cni cme nk citer...kt alam siber ni mcm2 sosial web yg de..tuk kte rapatkan jurang sesama manusia...tapi rmi jugak yg salah gunakan..guna utk menipu la..n tah pa pe lg la..
di antara social web yg aku tau la adalah :

*friendster
*facebook
*myspace
*hi5
*tagged

yg len2 korg leh cr senri...aku tau yg 2 je coz aku ade...ehehe

selain itu, untuk mempercepatkan manusia berhubung antara 1 sama lain, kta ada..
*handfon (tekan no..n tut...tut..tut..)
*YM ( mskkn paswrd)
*skype..
hhmmm...mudahkan?

dan skrng ni menjadi kegilaan ramai org...ader blog seniri..skrang ker?rs nye dh lme org wat blog ni..cme br2 ni jer mendapat sambutan yang hangt..hehehe...bkn nyer pe..de blog ni bebas ckit rs nyer nk letak pa per kt blog kte...ckp pon leh pnjg lebar..hmmm..1 g..blog ni buatkn kte rs lebih dekat ngan tuan empunya blog 2 kn..yer x?ye ye oo je lebey..heheh

dah la..x nak ckp bnyk..kt bawah ni..aku sajikn tuk tatapan korg...

ni la first yg ku ader..friendster...bnyk sgt bantu aku nk cr kawan2 lama..bnyk gak yg jumpe...

oleh sbb masih rmi aku x jmpe kawan2 yg ku cr..aku wat la myspace lak...

facebook....aku wat sbb nk tgk r-tis..hehe..kn diorg rmi yg de facebook ni..

hahaha...stakat ni aku gle tagged..pntg bkk laptop..ni perkara pertama yg aku bkk...

ha...ni klu x kenal lg x tau la..tekan tok tit tol tit...dah leh hello..


YM...


...my story morry..sad..happy...n anythg bout my life....

aMaRaNTH ViRiDiS?

ku belai setiap hari..
ku bagi minuman dan makanan..
ku jga ia dengan penuh kasih sayang..
akan ku cantas jika de bende yg menghalang utk ia terus membesar..
pendek kata..aku syg dia lah...
tp..terjadi kejadian yg tidak ku ingini...
aku tinggalknnya selama seminggu sebab nk blk raya..
oleh sebab itu, dia merajuk..
die dh x nk hidup..die dh x ksh spe pn kcu hdp die..
sbb dh x de spe nk jg die..
cian die..hhmmm...ape blh buat..
bkn aku x syg..tp aku nk RAYA!!..
sory yer wahai aMaRaNTH ViRiDiS...
apakah ia?
ia adalah bayam hijau yg ku tanam...ehehe...

sedih gak la..
dh elok2 jg..
tetibe cuti..
pttnye harvest dlu..tp cm kecik g..
last2 seminggu pas rya dtg..dh tggi gle..besar..
cm ne nk jual nih???mampus...
bnyk sgt kne buang..sbb dh bnyk kne mkn ngan ulat..
cian kn?
x pe la..x de rzki...

korg tgk la pokok kesygn ku ni..dr mggu kedua smpi die besar...uhuk..


minggu ke-2

minggu ke-3

minggu ke-4..(cantik kn?)

minggu ke-5 (patutnye time ni la dh harvest)

ni la pokok besar..yg kmi amik mggu ke 7...

ha...kt cni..nk wish thanx kpd sesiapa yg sudi beli bayam nih...

*remy
*moon
*nasa
*noomie
*efa
*kakitangan Pusat Kesihatan..

thanx benbyk yer..abih gak syr ktorg jual..eheh..

12 October 2009

MaKan Angin!

last day..dok syok aku menaip n3 cinta..
tetibe jer otak berfikir n kaki mengedix nk g jalan2...
then, tnye diorg...

aku : korang nk g jln2 x?kte g s.alam nk?
diorang : nk g wat per?
aku : aku busan la..asyk terperap kt umh jer..
diorang : ok gak..
aku : ok set, pas magrb..

kul 7 lebey aku dh pn siap...haha..
1 kejutan utk diorg...
coz aku ni mmg yg jenis lmbt sgt siap..
slalu jd org yg terakhir..
aku pn pelik npe...bkn nye makeup pn...
tp still lambat..
but, tuk kali ni aku berjya jd yg1st ok..
aku menang...hahaha..(br skali dh belagak) eheh..

kul 8, kmi gerak ke destinasi yg nk dituju...
ida yg drive..coz mata aku mlm mmg out of service..hehe
aku jd co pilot je kt sebelah...

sampi nye di shah alam..
konon nye pndi sgt la tunjuk jln..
dgn bangga nyer berkata..
'ala..ang ikut jer aku..aku ingt jln nyer..'
'aku kn slalu dtg, dh blh ingt dh..ikut aku je..'
hahahah...pe yg terjd akhirnya?
pusing la bpe roundboard yg de kt s.alam 2..
pas 1, 1 aku salah...
x tau la npe..mayb mlm kot..aku dh x kenal jalan..
hahaha..alasan sume 2..
padahal mmg x ingt..wat pala je lebey..
last2 ida pun berkata..
'k.yong ang percaya la ckp aku tuk kali ni..ikut aku lak..'
jd, co pilot ini hanya diam mengikut jln..
kang ckp lg mesti salah...

hmmm....lme gak la dok round kt s.alam..
cr jln x jmpe..
mmg makin angin lah..
last mkn KFC jer...
jauh2 g s.alam mkn KFC jer?
tnjg malim pn der..ish2..
x pe la...time 2 KFC je yg de depan mata..
mmg menyedih kn..cian c makcik yg kelaparan kt blakang..
so..singgah la kt KFC...
pe tggu lgi..KITA MAKAN DULU!...

jam menunjukkan mlm masih muda..
hehe..muda sgt la..tp bila mngingatkan iklan dlm radio..
'pada saat ini, dimanakah anak anda berada'...
rs nye bek blk..hehe
ktorg pn dh letih..
so, kmi ber4 pn pulang la ke tnjg malim...
alhamdulillah, akhirnya kul 2 pgi..kmi slamat sampai...

10 October 2009

C~I~N~T~A

hari ni tetibe nk berbicara sal cinta..ehe..
CINTA, LOVE, AMOR n so on..
mcm2 pengertian cinta ni kn..
luv is bla bla...
cinta itu bla bla...
tapi bg aku cinta 2 mcm mkn cili...
wlu teras pedas..makin nikmatkn rsnye...
2 bg aku laa........

aku x la pndi sgt dlm bab2 cinta ni...
just bleh ckp pe yg aku rs je...
n nk kongsi ckit tip ngan korg..
tah betul ke idak..
tp..so far..sukses...hehe

hmm... mcm aku, klu dh syg sorg 2...
dh x pndi nk syg org len lg..errkkk?yer ke?
yupz..of coz la..only my MNN....
tp stakat suke tgk org len 2...small matter rite?ehe..

keikhlasan..kejujuran n kerpercayaan
sgt la pntg lam cintan cintun ni..
dlm persahabtan pn sme gak...
kepercayaan 2 sgt penting..
coz, ble kte wat pa per, x de curiga...
so, masalah x la bnyak...
but, remmbr..dun put 100% 4 ur partnr..
bkn nyer pe..simpan la skit utk dri snri..

terima psngan seadanya...
jgn la banding kn psgan kte 2 dgn org len..
mmg skit ati n geram kn?
dia 2 mcm 2.....
dia ni mcm ni.....
die 2 baik lah pe lah...ader 2 ini la...
msti bengang gle..
so, klu x nk gaduh slalu, jgn wat cm ni tau!

lagi per yer?
urrmmmm....ha..jgn kuat jelez...
mmg la org dok ckp cmbru 2 tandanya syg..
tp syg pe nyer smpikn cmbru 2 leh rosakkan hbgn..
2 nme nye cmbru buta..
urmm..yer ker buta?cmbru mne de mata?
org 2 la kot buta...kn?kn?
actually x salah jelez ni..
tp tgk tmpt la kn...

(pesanan penaja)
cintai diri snri dlu, br cintakan org len...
tp harus diingat...
cinta untuk Allah, nabi, & ibu bapa
adalah cinta hakiki...

tu je yg dpt aku citer...
mcm dh bnyk aku berceloteh..
nanti kang panjang2, melalut tah kemana...
adios..

....'Cinta letaknya di hati, meskipun tersembunyi, namun getarannya jelas sekali. Ia mampu mempengaruhi fikiran sekaligus mengendalikan tindakan kita sehingga kadangkala kita melakukan hal yang bodoh tanpa kita sedari'......






09 October 2009

LoVe StoRy...


We were both young when I first saw you
I close my eyes and the flashbacks start
I'm standing there
On a balcony in summer air

See the lights, see the party, the ball gowns
I see you make your way through the crowd
And say hello
Little did I know

That you were Romeo, you were throwing pebbles
And my daddy said, "Stay away from Juliet"
And I was crying on the staircase
Begging you, please don't go
And I said

Romeo, take me somewhere we can be alone
I'll be waiting, all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story
Baby, just say yes

So, I sneak out to the garden to see you
We keep quiet cause we're dead if they knew
So close your eyes
Escape this town for a little while
Oh oh

Cause you were Romeo, I was the scarlet letter
And my daddy said, "Stay away from Juliet"
But you were my everything to me
I was begging you, please don't go
And I said

Romeo, take me somewhere we can be alone
I'll be waiting, all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story
Baby, just say yes

Romeo, save me
They try to tell me how I feel
This love is difficult, but it's real
Don't be afraid, we'll make it out of this mess
It's a love story
Baby, just say yes
Oh oh

I got tired of waiting
Wondering if you were ever coming around
My faith in you is fading
When I met you on the outskirts of town
And I said

Romeo, save me
I've been feeling so alone
I keep waiting for you, but you never come
Is this in my head
I don't know what to think
He knelt to the ground and pulled out a ring
And said

Marry me, Juliet, you'll never have to be alone
I love you and that's all I really know
I talked to your dad
Go pick out a white dress
It's a love story
Baby, just say yes

Oh oh oh

Oh oh oh oh

'Cause we were both young when I first saw you


video

08 October 2009

langkah bendul...

090909...cantikkn tarikh ni?
my feveret no....
kononnye target nk kawen date ni la..
hehe..tp kn bln pose..ehehe...2 berangan jer..
ape nk jd, ape nk jd..smpi skrg x kawen lg...(lagu sm salim)
kne ke lagu 2 ngan aku?hehe..x kot..awl lgi...br 25..
adik aku dh 2 org pn kawen...cept tul jodh diorg..
pas 2 org mle la dok cbuk tnye kakak die ble lagi...
hmmm..dh x tau nk jwb cm ne soklan cepumas 2..
bkn x nk kawen, mse lum sesuai..
bnyk lgi bnde yg aku nk capai lam hidup...
insyaAllah..dh smpi jdh, aku kawen...
doa2kn la yer...

anas & yani

ct & aaa n my fmly...

tik tok tik tok...sgt pantas...

25 september 09...is my besday...i'm 25 already....huh...still young rite? thanks 4 da wish my frenz...bkn aku sje yg smbt besday dat day..my kazen n arwah pak ndak..klu nk d ikut ramai yg smbt besday bln septmbr ni..mesti meriah klu digabungkn majisnyer kn..hmmm..

sabtu 26/09 my kazen wedding, mlm 2 die belikn kek besday utk aku n ayah die, coz besday kmi sme..kre lewat la ptg kek..aku pn sme2 la ptg kek ngan pak ndak n iman(my kazen)..mmg best, coz time 2 sume sedara ader..thanks june n hajar 4 da kek..


jumaat 2/10 - 8 mlm, aku br smpi klas...mak aku kol, die ckp bnyk2 sabar...aku dh berdebar, mak aku ckp 'pak ndak dh x dk'...ya Allah mmg terkejut sgt2...mcm x percaya pn ada...br je sabtu ri 2 jmpe die, ptg kek sme2...rs cm terlalu cpt sgt sume ni berlaku..Tuhan lebih syg kn die..al-Fatihah...

kt cni gak nk wish thanks to my roomate mieja n ida coz wat suprise kek tuk aku n nani(makcik)..besday makcik 26/09, selang sehari jer..so kmi 2 clbrate bsdy skali la..thanks sgt..thn ni aku aku de 2 besdy kek...ehe...



06 October 2009

moody!

whats going on?
ri ni merupkan hr yg aku rs mcm2..
rs nk ngs..
x epy..
x mo mkn...n so on...
kemana hilangnye mood aku?

17 September 2009

MajLis Buke Pose + tah pa pe..

oleh sebab dan musabab, sok dh rmi nk blk..
so, diadakan mjls bkk pose ptg td..
memang meriah...

ahli2 mesyuart tingkap yg hadir terdiri drpd..
1. aku..
2. YuJa..(yuna+mieja)..hehe
3. muniey
4. ira
5. YuGee..(ikut cnth di atas)
6. sofina
7. echah
8. amani
9. remy
10. asma
11. zuera
12. moon

lokasi : Teratak Abe
waktu : pas solat mgrb..(br leh lepak lme2..)


pas abih berbke..
g KTM lak..antar asma..
dh blk kg pn die..uwaa..
yg lawak nye, nk blk sorg je..
yg antar smpi 10 org..
kne gelak ngan polis bantuan kt KTM 2..
die ckp pe..'cm nak antar g oversea'..haha..
kne ko ayat sejibik..
cm antar rmbgn..

pas 2 g tasik proton..
amik gmbr raye...gmbr rye?pic2 yg poyo's de la..
mmg x der kje lnsg..
ni la hasil dak2 poyo's..


~LuV dIs Pic..~