06 December 2012

melayan kehendak..

minggu depan dah berakhir 1st trimester..
..tapi alahan tak berakhir lagi..
kalau ikutkan masa ngandungkan Hadif, 
lima bulan baru ilang muntah2 segala..
harap abih cepat lah..lesu dah semua badan..
hari tu check up, berat turun 1.2 kg..

masa tak mengandung, bukan main liat berat nak turun..
sekarang,tak perlu susah payah..
makan banyak mana pun berat turun..
ancaner nak naik, asik muntah je..

haih..bukan mengeluh..tapi luahkan isi hati..
haha..bukan same ke?
redha untukmu anak..

nak masuk 3 bulan nih..
dalam kepala aku ligat pikir macam2 yang aku nak sediakan untuk my 2nd baby nanti..
apa yang abang nye tak dapat dulu, aku nak cuba kan yang terbaik pulak untuk adik nye..
cian Hadif...

dulu mama tak keje sayang...
kesian pulak nak mintak segala KEHENDAK mama kat babah..
walhal dah lebih cukup babah sediakan semua keperluan..
cuma kehendak mama nih ha...(tak perlu pun tak pe..ngeee~~)
insyaAllah...mama dan babah akan bagi yang terbaik untuk Hadif ngan adik..=)

Kehendak apa yang aku nak sangat tu??

04 December 2012

oh Cuti ~

hai...penat betul menunggu bila nak abis SPM nih...

sedih tak dapat nikmati cuti sepenuhnya...
berkorban jap demi kerja...
tahun depan aku tak nak dah...
rotate okey..
jadinya plisss jangan naik lagi nama untuk tahun depan..

6 Dis ni last paper..Ekonomi Asas..
berjanggut nak tunggu...
nak balik Kedah...
dah rindu si abg besar kat sana nun...

7 hb terus pecut balik..
17 hb dah kena datang PD semula..
mesyuarat guru...hurmmm..
cuti oh cuti...

03 December 2012

Alahai Durian Crepe..

fenomena DC...
bersepah aku tengok orang post kat facebook..blog bagai..
sapa yang tak tergoda..
nak la jugak rasa durian crepe yang orang dok hebohkan tu..

tak pasal masuk dalam list makanan yang diidamkan..haha..
nak tak nak, kena jugak cari sebab nak tunaikan permintaan tekak nih..
kang meleleh air liur baby aku nanti..
orang tanya mak nye ngidam ape tu x dapat???
DURIAN CREPE....ngeh3

kat PD ni aku tak tau nak cari ceruk mana..
last aku jumpa kakak kawan aku kt FB..
dia memang kaki masak..
dan dia jugak buat durian crepe..
untuk sapa yang order je..
tapi kat Cheras nun..
dia tak de pos2..

lega..sebab kebetulan Jumaat tu memang aku nak amik husben kat KL..
jadinya sejalan la...
boleh amik Durian Crepe..yeayy..
akhirnya dapat jugak aku merasa..haha..over!

aku merasa DC tu keesokkan harinya...
padahal sebelum ni xcited nak makan..
tapi hari tu aku loya2..kang tak de feel..

bila dah makan...
alahai..........................
gini ke rasanye..??
aku TAK LALU..
ni tekak aku OK..

tapi husben aku sangat la suka..
aku order 6 ketul...5 ketul dia punya...sedap katanya..
aku seketul pun susah nak abih!
amik ko..nak rasa sangat kann?

tekak semua orang tak sama rite?
macam aku suka makan tempoyak, ada je orang yang tak suka..
kekdah nye cam tu la..
DC ni tekak aku tak leh nak terima..
but, husben aku dan ramai lagi orang yang suka DC ni..

korang cam ne?

psssttt ~ oleh sebab husben aku suka sangat...dia suh aku belajar wat..bulih makan banyak2...buat???????


30 November 2012

Set Hamil Shaklee

Assalamualaikum..

Jumaat..petang nanti nak g amik en. suami..
minggu ni dapat keluar..yeayy...
lagi sebulan lebih je nak abih kursus...
sila bersabar..=)

okey, sebenarnya bukan nak cerita pasal hal laki bini..
nak cerita pasal apa yang di makan time peknen ni..

aku sampai hari ni, jarang sangat nak makan ubat 4 serangkai yang klinik bagi tu..
tah la kenapa...
susah betul...kesian kat baby, tapi....

dalam susah2 nak makan ubat tu, sekarang ada hati nak makan SHAKLEE set ibu mengandung...
itu pun berjenis2 jugak..

1. Vita-Lea
2. Vita-C
3. B- Complex
4. Ostematrix
5. Omega


Set Hamil Shaklee atasi morning sickness
ehsan : Google

sape2 dah penah cuba set ni?
bagus dari segi apa?

kalau dah makan set ni, dah tak payah makan ubat klinik ke?
dengar jugak boleh atasi morning sickness..

psstt : mampukah nak telan lima biji tu??? sebiji ubat pun dok wek2...lahai...

29 November 2012

Hadif Rizqy


anak teruna dah besar rasa..
padahal baru 11 bulan hari ni..

banyak ragam..
banyak karenah..

membuas tak kira waktu..
nak tido pun dah susah sekarang nih...

bawa walker macam nek keta ferrari dia pecut...
suap la apa ja makanan, semua dia sapu..kecuali benda2 lembik macam agar2..

boleh kira 1, 2, 3..hehe (cuma dia sambung yang ti.. ga.. je)
nyanyi burung kakak tua pun boleh..(sambung yang belakang jugak)
mulut ringan bercakap..
kaki dah kuat berdiri..cuma takut nak menapak je..
usaha lagi!

semoga Hadif jadi anak yang soleh sayang..



serius nye muka...

gg jarang..ngeh3
HAPPY 11 MONTHS OLD!

22 November 2012

Alhamdulillah..rezeki lagi...

Assalamualaikum..

macam chipsmore..kejap ada..kejap hilang...ngeh3..

nak share berita gumbira...

Hadif dah nak jadi abang long...=)

mengandung lagi aku....

rezeki...Alhamdulillah...

insyaAllah Jun 2013..

sekarang dah 9 minggu...
alahan untuk kali ni agak teruk...
sehari 4 5 kali muntah...
sampai lembik..
asal makan je, terus nak buang...

ape pun syukur sangat, merasai lagi saat2 mengandung nih..
tak kisah la kalau terlalu awal nak bagi Hadif adik pun..
Allah dah tetap kan setiap rezeki tu..

doakan yang terbaik untuk aku, baby dan abg Hadif..=)



19 October 2012

Jawapan masih belum diketahui.. ?

Assalamualaikum...

salam Jumaat..



positif @ negatif

time tengok result, lega dalam hati..
kalau pun keputusan dia positif aku tetap bersyukur...
REZEKI..
namun, negatif yang menyebelahi...


Hadif masih nak manja-manja dengan mama dan babah..
mama pun rela nak..
rasa macam tak cukup lagi perhatian untuk Hadif..
sekejap dok dengan mama, sekejap dengan mak tok..
jadi masa kita tak pernah sepenuhnya bersama...
harap lepas ni mama dapat bagi tumpuan yang lebih kat Hadif...


tapi 


tapi....



uummmmm...




teka teki masih belum terjawab..
sekarang, waktu dan ketika ini, aku yang rasa cuak..
miss P dah lewat 3 hari...
baru 3 hari...aku dah berdebar...
tak pernah lewat..
mesti tepat recycle aku..
28 hari...



apakah hari tu terlalu awal untuk UPT test?

perlu untuk kali ke 2?



ohhhhh~~

16 October 2012

positif negatif..

student aku yang aku ajar, disahkan sakit tibi..
apa tu tb? cari seniri lah yer..kang panjang lak n3 aku..=p

oleh itu, semua guru yang ajar kelas dia dipanggil..
rupanya kami dihendaki ke klinik kesihatan yang berdekatan untuk check tb nih..[ayat tetiba skema]
takut berjangkit..sebab kuman tibi ni boleh disebarkan melalui udara..
jadinya cikgu2 dan semua student kelas tu kena ke KK untuk buat pemeriksaan...

cikgu2 lain dan student pegi waktu sekolah, van KK datang ambil..
aku hari tu kena g induksi..so, lom pegi..

dah balik induksi, aku ngan kawan aku g la KK Selasa lepas..
cara nak kesan tibi ni melalui ujian X-ray dada..
bila dah daftar semua, aku pun ke bilik x-ray..

tetiba, baru nak serah borang x-ray tu kat juru x-ray..
boleh lak aku terkeluar cakap..
'errrrr.....saya tak sure la saya peknen ke tak'
[orang mengandung tak leh x-ray..tahu kan?]
tiba2...walhal sebelum ni tak terfikir pun kemungkinan tu...
seniri cakap, seniri cuak..

then juru x-ray tu suruh aku ke bilik 9 yang aku daftar tadi..
aku cakap kat nurse..pas tu dia panggil MA...
MA tu cakap, aku balik cek dulu peknen ke tak, pas tu sehari dua datang ke klinik semula..
aku pun ok kan jer...[dalam otak pikir, pas balik klinik ni trs ke farmasi cari peknen test tu]
tiba2 jadi perkara serius...

pegi balik bilik x-ray teman kawan aku..
pas tu baru terfikir, kalau aku peknen, kena datang jugak ke bagi tahu tak leh wat x-ray?tadi lupa tanya..
sekali lagi la bertanya kat MA tu..

last, dia suh aku wat je la test tu kat KK...
senang, tak yah nak tunggu dua tiga hari...
[la..yang tadi suh wat seniri]
aku pun g lab untuk wat test tu...

masa tunggu result...berdebar2...
seram sejuk tangan..
betul ke nih hadif nak dapat adik?
kesian kat dia..
tu je yang aku mampu fikir...
namun aku redha, sebab tu rezeki Allah...

nama aku dipanggil..
orang lab tu bagi aku result test UPT tu...
mata terus mencari...

positif ka negatif?

lepas tu aku hanya mampu tersenyum.....

ending ditangan anda... ( ^____^)

15 October 2012

9 bulan 2 minggu 2 hari

perkembangan anak sembilan bulan...

dah lama aku tak hapdate pasal si kecik aku tuh...

dah nak masuk sepuluh bulan dah die...
lagi dua bulan pulak nak masuk setahun....
pantas dan sangat cepat masa sekarang kan??

anak yang kite rasa, masih ada dalam perut
yang kite sibuk wat persiapan nak sambut dia.
rasa  kita baru lahirkan dia
cari nama yang sesuai untuk dia..
dah nak cecah setahun rupanya...

alhamdulillah...bersyukur dengan nikmat yang satu nih...

Muhammad Hadif Rizqy...

dah ade gg bawah sebatang..[tak kesah la klu baby lain dah berpuluh batang pun..ngee~~]
dah boleh pok amai2 sejak 8 bulan..
kalau  aku nyanyi 'cak cekok udang gamit' dia akan genggam buka genggam buka jari sampai lagu tu habis...hehe..

yang satu ni paling ligat...memanjat..
tak kira tempat..
botol susu dia pun die leh wat stand nak panjat..
pas tu dengan senang lenang lak dia lepas tangan..
apa lagi..'kelepuk' la jatuh bergolek..
lagi satu bila dah berdiri, nak duduk balik tak leh, mula la nangis panggil 'maaama'
lahai anak ku...habis merah2 muka asyik gedebuk jatuh...

makan sekarang aku dah tak bagi puree..
aku potong kecik2 semua sayur yang aku nak masuk dalam nasi die...
tapi sampai hari ini, aku masih tak bagi die ayam ke, daging ke, ikan ke..
tah la kenapa..mama nye malas asyik wat menu yang sama je kot..
nasi, carrot dan brocoli..haha...tu je la yang aku selalu buat..
minggu ni baru nak mencuba ayam dan ikan untuk dia...

dah seminggu dok berdua ngan Hadif ni rasa lega...
serius aku cakap walaupun aku wat keje tak cukup kaki tangan..
tapi bila aku tau Hadif ada dengan aku, tak rasa penat...
bajet boleh kurus jugak la mak nye bila anak lasak ngan keje tak pernah nak abih...hahaha

kurus??? setiap hari bermimpi nak kurus tahu..hurmmm

14 October 2012

citer korea yang bertajuk Benci Jadi Cinta..tahu?

lamanya tak tengok korean drama..
dulu rajin la tengok kat Maduu..
download la..
sedut kat laptop kawan..

sekarang, dari ko layan korean drama, 
baik ko layan anak...lebih baik..
pas anak tido ko layan keje yang tak pernah nak habis tu..haha

teringin gak nak tengok citer2 korea yang best2 semula..
tapi....bila terkenangkan masa dok kejar je aku kat belakang..
maka jawap nye tak ar nak layan citer korea nih...

dulu aku suka gila tengok My girl..
berpuluh kali ulang...tak jemu..
kalau part sedih, still nangis, walaupun dah tau..
kunun feeling lebey la...huhu
tapi betul tau...tacing i..

sekarang, aku layan My Girl dalam versi Indon lak..
walaupun yang korea nya tetap di hati,
boleh jugak la hilangkan rasa bosan petang2 kalau tak de keja tengok yang indon nih..

memang sebijik jugak jalan citer die...
pelakon pun boleh tahan...
tajuk die
BENCI JADI CINTA..

ko tengok?
aku layan je la...
dah nama pencinta My girl..
yang sipi2 pun kira aku suka la...huhu
harap tak menghampakan..

suka citer per????

09 October 2012

Menghitung bulan....

hari2 tanpa suami di sisi sangatlah tak best...
hari tu lagi la tak best sebab anak ngan suami tak de..
sekarang anak dah ade, suami ???  =(

macam mana orang yang husben dia kena kerja jauh2 tu sampai berbulan2, betahun2?
sabar betul diorang eh...
ke sama jugak macam aku....
dah nama keje..
nak tak nak kena la si isteri redha je la...

namun, aku patut bersyukur okeh..
husben kursus tak jauh mana...
KL je pun...KL! dekat sangat dengan PD...
ulang alik sejam je pun...

tapi......
tetap rasa kosong...kosong..oooo

rindu..
tak boleh nak borak [ telepon kena amik ]
kadang2 je dapat kol..

cuma baru-baru ni, dah boleh g melawat...yeahahhh..
boleh masak2..bawa berkelah kat Pulapol tuh..
pas tu ada jugak minggu yang boleh outing...
boleh dating...=)
boleh bawa Hadif jumpa babah dia...
[sebab babah takut sangat Hadif dah tak kenal paknye]

sekarang dah bulan oktober..
jadinya?
tinggal lagi 3 bulan...
bulan 1 dah habis...
pas tu tunggu posting kat mna pulop..
adeyyy...mendebarkan tak habis2...

dalam doaku, hanya mengharapkan yang terbaik buat kami sekeluarga..
moga dapat posting dekat2 dengan kami 2 beranak..

babah...mama ngan hadif mishhh u so much...
harap habis kursus dengan jayanya..
dan dapat menjalankan tugas dengan cemerlang...amin..

04 October 2012

setelah sebulan menyepi...

Assalamualaikum...


berabad nak tulis entry baru..


bukan tak rindu kat belog yang berabuk ni..

tapi tu la, tak sempat nak cekau waktu...huhu
alasan kan?

alhamdulillah anak aku dah semakin sihat...

sekarang mak aku jaga kat kampung...
masa Hadif kuar hospital ri tu, doc tak bg hantar nurseri lagi...
budak2 ramai, dia lom fully recover...
jadinya yang terbaik untuk Hadif waktu tu, mak aku jaga kat kampung..
mak aku nak dok ngan aku lama2 pun tak boleh, abah aku sapa nak jaga kan?

jadinya, itu yang aku rasa terbaik..


biarla orang nak cakap apa pun..
dah malas nak layan..
diorang tanye..........
tak kesian kat anak ke?
tak rindu anak ke?
kalau 'dia' lah, tak boleh hidup tanpa anak..
tengok rilex je tak de anak?

fuuuhh...tanya aku, macam la aku ni hati batu sangat...

tak de perasaan cakap pasal anak kan?
berasap telinga kalau nak layan...
sudah nye nangis sendiri...

insyaAllah, esok aku nak balik Kedah..
nak ambil Hadif balik...
mudah-mudahan weekend tak de la ape2 aktiviti kat sekolah...
dah tak sabar aku nak balik ambil Hadif dok ngan aku...

dok sorang ni, kadang rasa macam orang tak betul pun ade..
ye ar..asyik layan tb, wat keje..layan fb...
macam tak best..
sedang aku ada anak yang perlu aku jaga...
boleh borak2 ngan die..usik2 dia..
penat macam mana pun balik keja, rasa hilang bila tengok muka dia...

pas keluar wad..kurus..[tapi skang mak aku cakap, badan dah nek balik dah..asyik nak makan je]

ok...tutup cerita bab anak...

sekarang bab lain pulak..=)
larat tak nak baca?
kalau larat teruskan...hehe..

gini la kalau dah lama tak hapdate belog...
sume nak cerita kan?

mula selasa sampai khamis (hari ini) aku kursus induksi..
agak cepat untuk orang baru yg dilantik macam aku ni...
alhamdulillah..dapat kursus induksi awal...=)
pagi tadi, dah menjawab la soklan2 induksi yang last minit punya study..
haihhh...tak ubah2 perangai study last minit nih...

blh la jugak menjawab...
dengan jayanya? tunggu keputusan je la...
tapi harap lulus lah...tak nak dah g induksi tuk kali kedua...huhu

tetap cuak nak tunggu result... (^_____^)

03 September 2012

Sembuhlah sayang...

Assalamualaikum...

Rentetan dari n3 yang lepas...
aku ke Hospital Port Dickson malam tu jugak..

doc sahkan
Hadif kena jangkitan kuman kat paru-paru [pneumonia]


1st day
keadaan agak tenat + demam
perlu bantuan oksigen untuk bernafas..
kalau tak, oksigen dalam badan tak normal..
guna pam 2 jam sekali...
masuk air + antibiotik

2nd day
dah nampak macam ok pagi tu...
tapi bila tengah hari nafas laju balik..
doc dah tak bagi guna pam..
guna nebulizer setiap 2 jam sekali..
oksigen still pakai
demam lak on off..

3rd day
sama macam 2nd day..
demam dah tak de..

hari ni dah masuk hari ke4 Hadif kat wad...
tak tau lagi bila leh kuar...
sebab doc cakap bila dia bernafas, still lagi nampak lekuk dalam kat perut dia..
dah tak pakai oksigen...
nebulizer kena 2 jam sekali jugak...

aku amik CRK [cuti rehat khas] hari ni je..
tak leh MC...sok dah start keje..
babah dia dapat cuti 3 hari je [jumaat, sabtu & ahad] ri tu..
skang mak & abah aku temankan...


Doakan hadif cepat sembuh yer..

30 August 2012

Nyawa-nyawa Ikan.....

Assalamualaikum...

Perlukan sedikit pernafasan untuk bercerita...

Anak aku demam....dah seminggu lebih...tak sembuh2 lagi..
aku rasa ni lah demam yang paling teruk sepanjang Hadif 8 bulan...
[semalam genap 8 bulan...alhamdulillah]..
die demam start malam raya ketiga..
aku dah rasa badan die, suam2 je...
nak bagi ubat, ubat pun tak de..
jadinya aku tunggu sok la nak g klinik...
tapi raya ke-4 aku dah gerak balik umah mertua kat Klang,
tak sempat nak singgah klinik..
mengharungi sesak selama 10 jam...
memang tak sempat arr...
aku doa kejap je la panas badan die..


raya ke 4 - muka budak demam..

tapi tak, esoknye demam makin melarat...batuk + bersin + kahak ..
memang g klinik terus lah...
doc cakap ok je..anak awak tak demam...suhu rendah je..
pelik gak ar aku..yang aku pegang anak aku dah macam pegang air panas ni, cam mane?
tak pe ar, dia kan doc...
doc tu guna alat yang letak kat dahi tu..
maybe anak aku panas dalam la kot...
sebab mata dia bertaik..nak bukak pun susah...aku lap je ngan air suam...

urmm...sedih ko kalau anak cenggini..

raya ke 7 dah nak balik PD...
berhari raya di umah mertua dengan anak demam, memang kurang la nikmat...
mulanya ingat nak drive sensorang je ngan Hadif dr Klang balik PD...
seb baik FIL tawarkan nak hantar aku..walhal tak la jauh mana pun..
alhamdulillah la tak yah drive, sbb adik ipar ade..

suami aku?
raya ke 3 dah kena masuk PULAPO balik...
sedih + sayu je dapat beraya kejap sangat ngan husben...
tak puas...
tah2 anak aku demam ni pun sebab rindukan babah die agaknye...
cian anak mama..

Ahad, FIL dah gerak balik Klang...
kira bermula la episod aku berdua je ngan Hadif kat PD nih..
sebelum ni mak aku datang..teman anak die nih...
tapi tak kan la mak aku terus nak temankan aku...
abah aku kat Kedah nun sape nak jaga..
tu kira nasib baik dah abah aku sporting bagi mak aku dok lelama kat sini..
cian plak kat abah aku...
redha je..
jadinya, Hadif aku hantar nurseri [perkara yang aku tak penah pikir]
pengasuh? dah last minit mane nak cari..memang susah ar..

Isnin pulak dah mula kerja..
saat ni jugak, demam hadif masih tak sembuh...
panas yang pasang surut..kejap panas sangat..kejap suam..
risau bertambah-tambah..
apa saja yang aku tau untuk lega demam dah aku cuba buat
- cool fever
- letak vicks kat dada + belakang
- jaram kepala dengan air asam jawa
- minum air cap badak
- lap badan ngan tuala lembab

tapi tak jugak baik....tak putus asa berdoa..

Selasa, aku lak dapat MC...
sebab sakit mata...tetiba je...
mungkin terlalu letih uruskan anak siang malam sorang2 dengan deman segala
[aku sedar ramai gak yang handle anak sorang2, tapi aku baru sangat belajar]
dua2 belah mata lak tu..seb baik peringkat permulaan je..
lega sebab dapat jaga Hadif sehari kat rumah...
cuti2 aku kuar gak ke klinik sekali lagi sebab pastikan anak aku memamg tak de sakit ape...
doc amik darah [suspek denggi..sebab demam tak kebah2]
alhamdulillah...result darah ok..
cuma bagi ubat demam ngan batuk..

dan hari ni...hari Khamis, keadaan hadif tetap same..
masih tak sihat..suhu badan still panas macm tu jugak..
aku dah abih ikhtiar..
tengok die bernafas time tido, memang tak sampai hati..
dada dia berombak...
kalau batuk, kadang sampai terberak..
makan tak nak..
minum susu boleh dikira je...

rungsing aku..

korang....kalau ader ape2 nak dikongsikan pasal baby demam ni, dialu2kan..

aku rasa, kalau esok tak sembuh jugak, akan ke pakar kanak2..

psstt~~

bila berdua macam nih, husben tiada disisi..anak demam..aku pun tak sihat...rasa nak meraung kuat2..

tapi, aku yakin..Allah sedang uji aku...aku redha.....

Ya Allah sembuhkan lah anak ku...amin...

11 August 2012

Mood ohhh mood~~~

assalamualaikum...

yeba2...

blurrrr....masih mencari mood untuk :

1. folio guru baru yg kena hantar kat JPN lepas raya [banyak yang lom settle kottt]

2. nak mark paper budak2 yang baru abih exam minggu lepas..[kang tak siap menanda, sibuk tanya...cikgu bila nak bagi markah]

3. kemas rumah sebelum balik kampung..[hari ni hanya dapat mood mengemas ruang tamu sajor..itu pun sebab tu tempat lepak Hadif..kalau tak, macam la aku rajin sangat..ngeh3]

4. shopping baju raya sendiri...siyes tak dak mood nak beli baju raya...[sebab husben tak de nak beli sama2]

5. kemas baju untuk balik kampung...memang la balik mggu depan, tapi dah harus mengemas sekrg..kang ader yang tertinggal [orang pelupa macam aku nih, harus ingat satu persatu]

itu sajer senarai yang perlukan mood....adehh..
kalau mood tak datang jugak, parah la den jawabnye...
oleh itu?????

segera lah bertindak...

10 August 2012

Suami...Rindu & Raya

saya rindu suami saya...



wahai suami,

dah sebulan saya tak jumpa kamu..

sepanjang sebulan, 3 kali je saya dapat borak dengan kamu...[itu pun kejap je..]

saya rindu nak gaduh2 ngan kamu..

saya rindu kamu tolong saya wat keje rumah [rasakan kena buat sendiri semua..=( ]

saya rindu moment kita bertiga...

saya rasa sebahagian hidup saya kosong tanpa kamu di sisi...

saya sentiasa berdoa moga kamu tak lupa kami berdua...

saya harus tunggu lagi lima bulan...saya doa, cepat la bulan Januari...

saya cuma harap, saya tabah dan dapat jaga Hadif sebaik mungkin..

dan yang terakhir, saya harap kita dapat beraya bertiga untuk yang pertama kalinya....amin..

[bajet si somi kat Somalia je ucapan nye...padahal kat PULAPO tu je...]

rasa nak muntah x?ngeh3


kami bertiga time Hadif 4 bulan



01 August 2012

Apa saja

Assalamualaikum...

kembali berbelog..=)

dah lama tak tempek pic si budak demok nih..

Hadif mandi pantai [2 minggu lepas]
dah nama pun dok PD kan..

Hadif dah 7 bulan tau...
alhamdulillah anak mama membesar dengan jayanya...
sekejap je rasa dah besar...
padahal rasa sakit bersalin masih dok ligat berputar dalam ingatan nih..
mikir banyak kali kot nak bagi Hadif adik lagi...ngeh3 [ada hati kunun]

ermm...korang dah beli baju raya lom? tema kaler ape? #tetiba~~

dah lama tak menaip entry, rasa macam ayat tak tersusun langsung..men hentam aper je yang rasa nak taip...huhu

24 July 2012

4 Ramadhan

Assalamualaikum..

Salam Ramadhan buat semua..=)
belum terlambat nak wish kan?

Lama menyepi...
sebab laptop aku dah jadi arwah...sob3..sedih ko~~
tak dapat nak update n jalan2 kat blog korang...
ni pon pinjam member nye..update laju2
sok2 aku dah beli lappy baru aku update hari2 [bajet rajin la sangat]

pssstt ~ sok gaji masyukk..3 bulan tunggak! kayooo makcik sebentar..ngeh3 <--motip?

da~~~~

eh jap,

selamat berbuka
selamat berterawih
selamat bersahur..

wassalam


15 June 2012

~ Kisah 7 Mei

Assalamualaikum...

Salam Jumaat...
mood hari ni dah okey sikit..
mekasih ye yg bg kata semangat..=)

okeh, ke cerita asal....

edisi bulan Mei punya cerita belum habis lagi..
al maklum lah baru dapat BB..baru la boleh nak bercerita...
ni pun dan berbelog sebab jadual waktu tak dapat lagi..
jadinya belum ada la istilah bz memanjang..
masih sempat ngadap belog nih..=)

2 minggu lepas dah dapat gambar konvo..
Alhamdulillah gambar okeh..
cuak jugak kalau gambar tak elok..
bukan apa...sampai ke tua kot nak tatap gambar tu tunjuk kat anak cucu..
lagi pun bayar memahal kalau tak elok, benda tu la ko akan kenang sampai bila2...ye tak?
seb baik..

terima scroll dari Tuanku Zara Salim (Raja Puan Besar Negeri Perak)
Tuanku Zara sangat cantik!
tapi gambar ni nampak tepi je la..hehe

yang ni pun cantik jugak kan?kan?...*perasan..ngeh3

abadikan gambar keluarga..
mak aku muka dah tak larat..
mana tak nye..dr kul 11 pg - 7 ptg..
dah tak larat nak senyum katanya..hehe

akhirnya..tamat sudah sesi aku di UPSI tercinta..terima kasih buat mak abah, family dan suami tersayang atas segalanya!

pas ni kalau nak sambung master nak ke U lain pulak..ke UPM mungkin...insyaAllah 2 tahun lagi...bergantung kepada rezeki..=)

14 June 2012

~ Semoga Kuat!


malam ni tak de mood nak buat 1 kerja pon...
ngadap depan laptop je...belek2 muka anak..
sekarang cuma rasa nak meraung je kuat2....
rindu anak...

Hadif...mama siyes rindu kat kamu sayang...=(

tadi kol en. asben...
buat luahan hati, sambil air mata berjurai2...
macam dah tak kuat rasa..
tapi tetap gagahkan diri..

dah pertengahan Jun..
tak lama dah Julai menjelma..
doaku...moga aku KUAT!

13 June 2012

~ Cuti2..main air


Assalamualaikum...

ini cerita bulan lepas..baru sempat aku nak menaip...cerita dah basi, tap saja nak abadikan dalam belog kesayangan..sayang la sangat...(~__*)
hari ni WW kan? so..tak de la banyak word nye..gambar je yang bercerita...

satu family ke Wet World Shah Alam...best sebab dapat kumpul adik beradik yang lain dengan anak sedara semua..ni jugak 1st time bawak Hadif mandi manda...takut jugak kalau Hadif takut air...tapi tak de nye...bawak naik atas lagi nangis ada la..

harus gambar bertiga..*dahi babah terpotong sikit...hihi

muka happy sebab dapat main air..siap wat purrr purr lagi...suka betul!

si debab..

mama ajar berenang *bajet reti..huhu

kami sekeluarga

last ~ muka budak yang dah penat main air..last2 tertido sambil dukung.
penat sangat!


InsyaAllah, nanti mama bawa Hadif mandi2 lagi..ajar berenang macam anak angkasawan tuuuu..huhu

08 June 2012

~ Rindu anak

Assalamualaikum...

cuti seminggu nak habis...
tak cukup rasanya...
Sabtu sampai Rabu di Kedah
Khamis - Jumaat di JB..
esok balik PD dah...hurmmm

Hadif tinggal kat mak aku kt Kedah...
sayu hati ni tinggalkan dia..air mata jangan cakap la..dengan laju2 kuar..uhuukk..
hanya orang yang berpisah ngan anak je yang tau cam mne rasa..
hantar ke BS pun dah terasa...tambah ni lama2 berpisah..lg la kan..

sebulan jugak berpisah...
bulan 7 ni baru nak bawa Hadif dok ngan aku di PD..
sekarang masih tak stabil...aku menyewa dengan kawan2..
nnt dah dapat umah sewa seniri aku bawa Hadif ngan mak aku sekali..

kalau berjauhan dengan suami, boleh rilex lg..
tapi dengan anak, sedih sangat...
bila tengok orang lain gendong anak, dukung anak..
aku teringat kat Hadif..
bila tengok barang2 baby..nak nangis rasa...

selalu pujuk hati supaya kuat...
sentiasa berdoa mohon Allah tabahkan hati aku..

mama rindu kamu sayang..

30 May 2012

Teringin

Assalamualaikum...

hari-hari bizi di sekolah..
walaupun cuti sekolah..
kena wat kerja HEM..kemaskini apa yang patut..
sebagai cikgu baru..terima je la yer..

rindu nak blogwalking..
rindu nak baca blog kawan2..
lama dah tak tinggalkan jejak..
sori kalau aku tak membalas komen2 kalain..

sekarang hanya sempat yang wajib..
post entry pun cepat2..
BB lom beli lagi..sempat online kat sekolah je..

Alhamdulillah..pengetua bagi cuti minggu depan..
yeaayy..boleh balik kampung tengok Hadif..

selamat bercuti semua..=)