05 December 2009

TinG TonG~~

setelah sekian lama mnyepikn diri dlm blog ni..
akhirnya aku menjelma jua...
hahahahaha...(gelak Jin Citer ahmad Albab..)
dah2.. melalut lak....

sejak blk umh ni..
hanya tuhan jer yg tau betap sukarnya aku
nk merajinkn diri menulis di blog ini..
bkn nye pe..malas+penat+x de idea
n mcm2 alasan la tercipta...
tp mlm ni...teringan lak jari jemariku ini
ingin menari di atas papan kekunci ni...

apa yg aku wat semenjak blk cuti ni...

1. kemas umah...
tiap2 hari kemas umah...tempt yg aku tuju dulu dapur..
aku x leh tgk dapur bersepah..nek lemas jd nyer..
pas 2 ruang tamu...pas 2 bilik aku...pas 2 laman...
pas 2 penat siot..cm bibik jdnyer...

2. masak
ni hobi terbAru aku leh dikatakan..pas kemas umah..
aku layan tv jap, pas 2 msk dapur..masak..
setakat cuti ni aku dh msk mcm2...
*spagheti
*nasi minyak+ayam mask merah
*biskut raya
*kek
*dalca+air asam tuk kenuri anak buah..
dan mcm2 la...leh dikatakan tiap2 ari mask...

3. layan tv..
dah penat wat2 sme keje..br leh layan tv...
aku nyer cenel bermula dr........
*3-4.30 - citer dogeng kt tv3..2 pn aku layan..
*4.30-5.30 - nenek kebaya
*6.30 - 7.30 - cinta balqis
pas 2 mlm aku layan je mne2 cte yg best..

4. facebook...
ari2 mau bkk FB..
bkn aper..aku bela ikan..
kena bg mkn..n harvest...
kang mati aku yg rugi..hakhak..
itu pun jd keje....ye la..dh nme x de keje...
aku bela ikan mlm2 jer...siang bz terlampau...huhu

5. jalan2 + cuci mata
ni keje mls n aku paling x ske...
kuar..kuar...kuar...
hai nek penat kaki aku ni menekan pedal minyak..
tp apakn daya..menurut kehendak ibu tercinta..
cian my mom..time aku blk cuti ni je la time die nk jln2..
yer la klu aku x der, sper lg..
abah bz ngan keje die..
adik2 dh kawen..tggl aku ngan adek aku yg form3 2 jer..
x kn die lak nk bwk jln..so, kre tggu aku la...
ari ni pn br blk dr sg petani..tdo umh mak sedara 2 hr...
huh..penat jgn dikata...petg nyer g shoppng brg umh lak..
mmg penat sgt...

hmmm..rs nyer ni jer kot rutin harian aku
pd cuti semester kali ni..
tggl lg bpe mggu jer nk dok umh...
pas 2 kmbli semula menjadi warga kampus...
kan dh panjng aku membebel ni..
k la..aku nk story cte len lk tuk n3 yg stersnyer...
LayAnZZZZzzzzzz




No comments: