07 February 2010

PJJ

apa itu PJJ?
aku di KEDAH...dia di SELANGOR..
aku di PERAK dia di JOHOR...
apakah dia melarikan diri dari aku?
oh tidak sama sekali...
itu la namanya percintaan jarak jauh...

mcm ni la kisah aku dan dia...
kami dok jauh...
aku org kedah...dia org selangor...
skang aku blajar kt tanjung malim..
dia keje kt johor...
haihh...susah tul la nk jmpa...
setahun kdg2 5 kali je kot jumpa..
yg lainnya, kol, ym, fb @ 3g..
seb baik zaman skang dh canggih kn..
klu tak, ssh gak....

alhamdulillah..walaupun dah hampir 4 thn bercintan cintun..
x bnyak sgt la dugaan bercinta jrk jauh nih...
tipu la kn klu aku ckp x de lnsg..cme x de yg teruk sgt...
dia sangt percaya kt aku...(time kasih sgt2)
tp, aku x percaya sgt kt dia...huhu..x adil tul...(jgn mrh yer)
bkn x caya cm ner..cme kn kte x leh letak
kepercayaan 100% tuk sesiapa pun..
kecuali Allah..so, aku pegang kata2 2 la...

klu aku kawen nnt pn,
mcm ni la keadaannya...
aku perlu habiskn study di tanjung malim...
dan dia menjalankan tugas seperti biasa di JB..

aku harap antara aku dan dia,
dapat melalui 'perjalanan' yg lebih mencabar pd ms akan dtg..
dan semoga kami tabah menghadapinya..amin..

p/s:kawan2 tolong doakan yer kebahagian kami...

2 comments:

wahidakhairy said...

jgn risau..jodoh tu Allah yg tentukan..saya pun experience PJJ tu sampai la lepas kawin kot..time skolah, skolah lain2, time kampus, uni lain2, time keje, keje lain2, kawin pun sama..tapi Alhamdulillah sumenye ok..n dgn kuasa Tuhan, tahun depan we'll be together coz dpt tmpt keje yg sama..so sabar la ye..we experience PJJ for 10 years tau..

NuZa said...

thank yer..lme tul pJJ wahida kn..saya ni br permulaan...takut pun ader gak..kn mcm2 dugaan..hehe..tp betul, dengan kuasa Tuhan jauh ke, dekat ke, insyaAllah bersatu jugak..