19 July 2010

Ku Ada Kamu

Adira - Ku Ada Kamu

Di kala ku kehilangan di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk
Di kala ku kesedihan
kau ukirkan senyuman
Dengan penuh sabar memujuk

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh

Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin
Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh

Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Tidak mungkin diri ini mampu
Hidup tanpa doronganmu

Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

** sangat best dis song..

suke sangat...

18 July 2010

saya happy..kamu?

aku di TAG!!
kesianya kat aku..br 1st time kena tag..haha
ye la..saper nak tag aku..x fofular pun okay..

tq yati..kamu org 1st yg mengeTAG saya..=)
yati ni housemate aku masa kat Kolej..
dia senior yang baik hati..
kalau minta tolong..
pasti dia akan menolong juniornya ini..
thanx ya..

orait...jom kita tgk, sapa yang kena....

sila tukar dr mr. ---> ms

#1. Adakah anda Happy sekarang
YuP...saya happy sangat...

#2. Kenapa anda Happy?
sebab saya dapat jumpa en. suami..=)

#3. Apakah benda yang boleh membuatkan anda Happy?
buat benda yg saya suka la..
bc novel, men sudoku, layan citer korea..
dan bila suami ada dcc..ahakss (*_^)

#4. Pernah anda menerima tag?
x pernah pun..cian kan??

#5. Nyatakan warna yang anda suka.
dulu biru..
bertukar ke hijau pucuk pisang..
sekarang PINK & PURPLE...i like very much!

#6. Beritahu 9 orang yang anda mahu tag
hmm..agak susah nak jawab soklan ni..eheee..
saya x bnyk kwn dlm dunia blog ni...
saya tag yang saya kenal je la yer..boleh kn?

2. ida
4. miza
5. fana

lima saje okay..
diharap anda semua happy dn ceria2 selalu...

melepak, buang masa di Teluk Danga

bila aku ada idea nak ckp...
tp ayat tunggang terbalik..
maka..ini lah saja yang dapat dicoret..
biar pic yang berbicara...=)


Teluk Danga


en. suami dengan en. jamal

me wif misz fizah
kawan poli aku..
dah lama x jumpa dia..
last jumpa 4 tahun lepas..
akhirnya kita jumpa jugak kn?heheh

tiga sekawan..(dan kawan2 yg lain)
hope kawan sampai mati...
kawan kt poli sgt berbeza ngan kawan di U...
kami sgt close..
rasanya tanya la kt saper2 yg pernah dok poli..
mesti jawapan dia sama..

pesanan diangin lalu :
hargailah kawan....
sahabat..
BFF..
dan yang sewaktu dengannya..

15 July 2010

aku disini!

hhooorraaayyy...
akhirnya aku dah sampai johor..
kt n3 sblm ni kn aku de ckp, aku x dapat g jhr
coz report ROS nk kne hantar ri jumaat ni..
tp smlm diorg g tnya penyelaras,
dia ckp hntr 21 Jun..
gumbira terlompat2...hahaha..

agak sukar perjalanan nak dtg jhr..
coz x de bus dr TM trs ke Jhr..
so, aku kne g bukit jalil dulu..
huh..mmg gabra gak la cm ne nk g..
aku men bedal jer..
kol adik aku yang dok serdang..
dia ckp x yah nek bus rapid KL..
nek je LRT..senang, trs smpi bukit jalil..
so, bus berenti kt LRT masjid jamek,
aku nek LRT ke bukit jalil..
nasib x de tukar2 dah...
aku sampi bukit jalil kul 12.15..
terus g kaunter tiket..
bus ke jhr kul 1...

alhamdulillah..sampai juga..
penakut cm budak2 aku nih...=)
td kt larkin aku terus g beli tiket nk blk..
klu dr jhr, ade plak bus terus ke TM..
kre balik nnt, aku dh x payah bersusah2..
lega..k la..nk siap2..g jalan...da~~~~

14 July 2010

puteri hatiku yang comellll


dah hampir seminggu tinggalkan aimy..
rindunya kat dia..
bila nak jumpa aimy lagi...=(
rindu sangat..tetiba maklong teringat aimy..
sedih..bila tengok gambar2 aimy..
nakal sangat dia sekarang
dan bertambah cerdik...

maklong rindu nak mandikan aimy..
nak suapkan aimy nestum..
nak main ngan aimy..
nak tidor kan aimy..
nak pujuk aimy bila nangis..
uwaaa...sedihnya bila ingat..

nanti cuti, maklong mesti balik tengok aimy..
mesti aimy dah boleh meniarap kan..
sekarang dah dok golek2 ke kiri kanan..
lepas tu tak sabar lak nak tunggu aimy boleh merangkak..

wahai hati...sabar ea...
jom layan pic2 aimy..

caaakkkk...mana mata saya??? (^_^)


aimy pinjam inner maklong jap yer...


saya puteri kecil yang comelllll....

jadual waktu yang best..=)

cadangnya esok aku nak ke johor..
ketemu suami tersayang..(^_^)..
tp apa kan daya..
report ROS kena hantar dis friday..
so..lupakan lah hasrat itu yer..

jadual aku sem ni tak padat..
aku just ade klas isnin-rabu..
kra khamis-ahad cuti la..
suke sgt2..hehe..
boleh blk johor selalu..yyeeehaaa...

husband aku dh dok umah sendiri..
baru aku leh pergi..
lama tak jmpa dia..
hampir sebulan..
cian kami dua orang..=(
tak pe..sabar yer..

k..aku nk smbung buat report yg patut dah lama habis..
wat kerja last minit..kn jenuh nk siapkan..
ingat..tukar tabiat sem ni..azam baru..
wat keje JANGAN tangguh2..nggeee~~

13 July 2010

kenapa anda berminat nak jadi cikgu?

semalam 1st day klas..ingat lecturer tak masuk..yer la..minggu 1st..mesti lec bz nak uruskan mcm2 hal..tp jgn mimpi la..semalam aku ader 3 klas..sume lec masuk..bukan kejap2..sampai habih waktu..beretika sungguh...=)

hari ni pun sama..ada 2 klas...dua2 pun lec masuk..
petang tadi aku masuk kelas minor..
kelas kaedah mengajar akaun..
oleh sebab tinggal kami je budak minor yang tak ambil,
so kelas ni tak ramai..19 orang jer..
sikit..lega aku..tak la gabra sangat time nak buat microteachng nnt..
sume kenal pulak 2..

sebab kitaorg sikit, so lec suruh perkenalkan diri sorang2..
macam sekolah atau awal2 masuk U lak aku rasa..
so..cerita la tentang diri dan kenapa nak jadi cikgu?

apa jawapan aku?
saya sebenarnya tak minat nak jadi cikgu..nak jadi akauntan..dah apply accounting..tp tak dapat..so, bila saya dapat UPSI..saya masuk jer..kat sini saya baru nak pupuk jadi cikgu..

ya..memang betul tu...aku memang tak berapa minat nak jadi cikgu...cita2 aku dari kecik nak jadi akauntan..sebab aku suka number2 nih..aku tak suka subjek yang kena hafal2..otak aku tak berapa nak jalan..sebab 2 aku pilih akaun..

tapi bila aku dah masuk sini, aku patut akur..hala tuju aku sekarang menjadi seorang guru!

INGAT! GURU..
bukan lagi AKAUNTAN!

memang ambil masa untuk aku alihkan cita2 aku 2..sekarang aku tengah berusaha ke arah itu..menjadi guru seikhlas hati..tanpa paksaan atau terpaksa..sebab tugas guru sangat mulia..guru akan diingati sampai bila2..tanpa guru..siapalah kita hari ini..

sekian...

pesanan di angin lalu :
terima kasih guru2 ku..harap dapat menjadi seperti kalian..

tiga tahun la~~

salam..

pejam lama2 dan celik luas2..
dah hampir 3 tahun aku di bumi Tanjung Malim ni...
semalam sem baru dh start..
dah sem 6 sekarang..i senior u..ahakss
lg 2 sem nk abih..
alhamdulillah..kejap jer masa berlalu..memang x sedar..

masa memang tak pernah tunggu kita..
kita yang kejar masa..
masa tak pernah cukup untuk kita..
sebab kita tak sedar bila masa berlalu
dan tiba-tiba rasa,
owh!!! dah lepas rupanya...
cepatnye..rasa macam baru semalam..
hhmmmm...itulah masa..

kalau tak nak masa kita berlalu tanpa makna............


so, wake up..
jangan lalai..
jangan berangan..
jangan buang masa..
jangan banyak tido..
jangan tengok tv selalu..
jangan FB slalu..
berapa banyak JANGAN daaa....
so, guna masa sebaik mungkin yer..

info bestari : MASA ITU EMAS
( semua orang tau kan? )
(-_-)