03 September 2012

Sembuhlah sayang...

Assalamualaikum...

Rentetan dari n3 yang lepas...
aku ke Hospital Port Dickson malam tu jugak..

doc sahkan
Hadif kena jangkitan kuman kat paru-paru [pneumonia]


1st day
keadaan agak tenat + demam
perlu bantuan oksigen untuk bernafas..
kalau tak, oksigen dalam badan tak normal..
guna pam 2 jam sekali...
masuk air + antibiotik

2nd day
dah nampak macam ok pagi tu...
tapi bila tengah hari nafas laju balik..
doc dah tak bagi guna pam..
guna nebulizer setiap 2 jam sekali..
oksigen still pakai
demam lak on off..

3rd day
sama macam 2nd day..
demam dah tak de..

hari ni dah masuk hari ke4 Hadif kat wad...
tak tau lagi bila leh kuar...
sebab doc cakap bila dia bernafas, still lagi nampak lekuk dalam kat perut dia..
dah tak pakai oksigen...
nebulizer kena 2 jam sekali jugak...

aku amik CRK [cuti rehat khas] hari ni je..
tak leh MC...sok dah start keje..
babah dia dapat cuti 3 hari je [jumaat, sabtu & ahad] ri tu..
skang mak & abah aku temankan...


Doakan hadif cepat sembuh yer..

9 comments:

Baiduri said...

kesianye hadif... get well soon dear...

Allene said...

hadif... get well soon... hafidh dlu nyaris kena lung infection gak... alhamdulillah.. nasib cepat bwk g jumpa pakar... insyaallah hadif sihat nanti...

Hana Soffelia said...

Kesiannya Hadif. Auntie Hana doakan Hadif cepat sembuh ye sayang. Harap ibu and ayah Hadif tabah menghadapi ujian.

Mommy_Cha said...

kita serupa! kes yang sama. kuatkan semangat ye ibu. Mikha pon last month gini jugak. Sama, neb every 2hours. mcm nak pengsan dah tgk dia asik hidu gas tu. Poor baby. Insyallah nanti sembuh. Kena sentiasa panaskan dada dia. I curik2 sapu minyak panas..but not too hot kang meraung lak baby tu...I paham ur situation kita serupaaa.....Pasni no habuk2, no kipas kuat2, no aircon.... :(

Sima said...

Semoga Hadiff cepat sembuh. Amin.

AIN NAZRI said...

siannya Hadif.. semoga cepat sembuh ye nak.. semoga Allah bagi kesihatan yang baik buat hadif..
di galakkan amek suntikan pneumcocol tu to avoid jangkitan mcm ni.. risau betol

UmmiMaisarah said...

semoga Hadif cepat sempuh... kesian dia...

Noorly A Puad said...

Jemput ke blog saya.Inginkan tip2 tingkatkan penghasilan susu, kunjungi http://mamahazeeq.blogspot.com/

MyraQhairel said...

tak sampai hati tgk anak sakit kene mcm nih...sayu je tgkk...mintak dijauhkan sakit2 yg boleh warded ni ....