03 December 2012

Alahai Durian Crepe..

fenomena DC...
bersepah aku tengok orang post kat facebook..blog bagai..
sapa yang tak tergoda..
nak la jugak rasa durian crepe yang orang dok hebohkan tu..

tak pasal masuk dalam list makanan yang diidamkan..haha..
nak tak nak, kena jugak cari sebab nak tunaikan permintaan tekak nih..
kang meleleh air liur baby aku nanti..
orang tanya mak nye ngidam ape tu x dapat???
DURIAN CREPE....ngeh3

kat PD ni aku tak tau nak cari ceruk mana..
last aku jumpa kakak kawan aku kt FB..
dia memang kaki masak..
dan dia jugak buat durian crepe..
untuk sapa yang order je..
tapi kat Cheras nun..
dia tak de pos2..

lega..sebab kebetulan Jumaat tu memang aku nak amik husben kat KL..
jadinya sejalan la...
boleh amik Durian Crepe..yeayy..
akhirnya dapat jugak aku merasa..haha..over!

aku merasa DC tu keesokkan harinya...
padahal sebelum ni xcited nak makan..
tapi hari tu aku loya2..kang tak de feel..

bila dah makan...
alahai..........................
gini ke rasanye..??
aku TAK LALU..
ni tekak aku OK..

tapi husben aku sangat la suka..
aku order 6 ketul...5 ketul dia punya...sedap katanya..
aku seketul pun susah nak abih!
amik ko..nak rasa sangat kann?

tekak semua orang tak sama rite?
macam aku suka makan tempoyak, ada je orang yang tak suka..
kekdah nye cam tu la..
DC ni tekak aku tak leh nak terima..
but, husben aku dan ramai lagi orang yang suka DC ni..

korang cam ne?

psssttt ~ oleh sebab husben aku suka sangat...dia suh aku belajar wat..bulih makan banyak2...buat???????


12 comments:

Hana Soffelia said...

suka sgt. ^_^

MyraQhairel said...

tak pernah rasa lagi..incik asben dah rasa coz member dia bg rasa...pastu boleh plak tanya kita mana nak carik DC ni kat JB...alahahi..katanya sedap sgtt..huhu

MyraQhairel said...
This comment has been removed by the author.
Allene said...

lin pun dlu teringin mkn DC tapi, lepas pekena durian, tak ingin da DC :D rasa mungkin lebih kurang sama je...

AIN NAZRI said...

DC ni ikut org yg buat.. kdg2 ada org buat xsedap.. tapi sebenarnya cara nak buatnya sgt laa simple.. leh cari resepi..

UmmiMaisarah said...

sedap... kalau di simpan freze mcm ais cream...

P U C A T said...

suke sgt..hiks

Aty_Fared said...

Samer la...!! Aty pon tak suker...huhu..mkn doyan biase lg besh kot...

Mommy_Cha said...

baik makan Musang King....pueh ati den! huh...kihkihkih!

wisata bakti alam said...



kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

CikNaa said...

hehe. tekak orang tak same. tapi ciknaa sukeeee. smpai siap jual gitew..

Anonymous said...

mcm nk order yg kat mahkota cheras ni?