03 March 2013

Kesihatan anak bujang.. =(

Assalamualaikum..

Baru-baru ni Hadif demam..
demam panas yang sangat tinggi sampai jadi sawan..

sebelum ni dia dah demam..
tapi demam dia on off..
dan tak panas sangat..
aku dah bagi makan ubat deman..
ok je..tetiba malam, makin lama makin panas..
aku lap badan..letak cool fever...letak towel atas kepala..
esoknya balik kerja baru nak ke klinik...


tapi pagi tu..pukul 6.45..tetiba badah Hadif dah kejang..
mata dah naik atas..mulut dah berbuih..
tangan dia gengam kuat2..meraung aku time tu..
takut sangat aku tengok time tu..macam nak habis umur..
Hadif dah nak tinggalkan mama ke?

gelabah aku dan suami..
aku dok cakap ngan dia..bagi dia sedar...
tak tau nak buat cam ne...terus kami bawa ke hospital..
otw ke hospital..mata die dah tutup..macam mamai..
pas tu mulut macam dahaga..aku suap air...
kat mulut ni macam2 aku baca..nak bagi Hadif sentiasa sedar...dengar suara aku..

sampai hospital, terus ke wad kecemasan..
doc kata Hadif kena sawan demam..
[ serius sebelum ni aku tak pernah tengok sawan [tarik] tu macam mana ]
sebab suhu badan die 39..tinggi sangat..
doc cucuk ubat bontot dan masukkan air drip..
Hadif kena tahan wad...doc nak pantau demam dia...
takut jadi lagi sawan...



urmm..cerita selanjutnya, nanti aku sambung...de keje sikit..

pesanan aku..
sediakanlah ubat bontot kat umah korang...sebab kadang2 ubat makan tak de kesan dah bila suhu sangat tinggi..
sedia jugak termometer..boleh pantau selalu suhu badan..

6 comments:

MimahAjil said...

Ya Allah takutnya...
mujur tk apa2...Alhamdulillah...

Allene said...

sedihnya... hafidh aritu demam gak... tp lin cepat2 bwk g hospital... tkut jd cmni... sabar ye.... nnt update pasal hadif lg ye...

Mommy_Cha said...

alahai takutnya kalo jadi cenggini dekat Mikha...dah le tak preapare pon ubat bontot! nak pi beli japg ;(

!k@ said...

Ya allah...takutnye...
Harap hadif xde ape2 n cepat sembuh...

inna_risna said...

ubat bontot tu ubat apa ya?
btw, semoga cepat sihat anaknya ya. =)

wisata outbound said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/