24 April 2013

Masih Rindu

Assalamualaikum..


aku rindu nak menulis...
tapi bila aku start je menaip, aku rasa ayat aku tunggang langgang sangat..
dah tak pandai nak bercerita..
mana hujung yang mana pangkal pun entah lah...
last, tersadai kat dalam draft
tak pun delete!



tapi yang pasti, setiap hari aku memang akan baca blog2 korang..
kalau aku rajin, aku baca ikut senarai, kalau aku malas, aku baca 2 3 blog yang feveret...
jangan kata nak tulis n3 sekarang ni, nak tinggalkan komen pun aku rasa macam ayat aku tak best..
hurm..nak tulis komen pun pikir ayat ko berterabur...haiahhh..



orait, tutup cerita..



Alhamdulillah...
semalam genap 31 minggu baby kat dalam peyut nih...
kali ni aku rasa aku terlalu membesar dengan jayanya...
bayangkan, perut aku sekarang macam aku mengandungkan Hadif 9 bulan..
besar ko...makan tak hengat...
dulu time 31weeks ni, berat baru 63kg cam tu..sekarang 67.9 okeh..gullpp..
kang nak sampai 9 bulan mau tak 70++..
hari tu berat last time nak bersalin 69 je pun...
jenuh la nak menurunkan berat badan nanti...



kali ni peknen pun ade GDM lagi...
selalu 30 minggu ke atas baru kena..
malas betul aku nak wat BSP...
dulu tak keja no hal la ulang alik 4 kali sehari..
sekarang keja..
ingat senang aku nak hadap muka pengetua mintak kuar..
last aku beli je alat tu..buat sendiri kat sekolah...
pukul 8 malam hantar result kat hospital PD...senang la sikit kekdahnye...



bab anak bujang aku, Alhamdulillah lepas kena sawan demam hari tu, dah baik sepenuhnya..aku memang berjaga2 kalau badan dia panas sikit pun aku dah lap2 badan dengan bagi makan ubat..peluang nak jadi lagi tu ada..sebab tu aku lebih kena berjaga2...tak mau dah kena...sekarang dia sangat la aktif sampai aku naik geram...boleh menaikkan darah mak nye nih...sabo je la...[walaupun kesabaran tu selalu hilang]


eh, dah banyak lak kan aku bercerita..boleh pun kan..ok lah yer, aku berenti di sini dulu..=)

4 comments:

Allene said...

ok la hadif da sihat.. sama la ngn si hafidh tu.. melasak.. mak dia da sarat ni mcm da xlarat sangat je nak jaga dia.. uhuhuh

~ NANA ~ said...

tu la lama x nmpk u update blog...mak buyong takde mood kot? hihi

pasal hadif kena sawan tu, i blh bayangkn keadaan dia cmne...harap2 lepas ni tak kena dah...risau laa

wisata outbound said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/