15 April 2012

Macam-macam Lah!

Assalamualaikum..

Cuti Rabu lepas, jalan2 ke Jusco Tebrau..
suka betul g Jusco ni..
kadang tu, tak shopping apa pun, just cuci2 mata, makan2..lepas tu balik..
janji jejak kaki jugak kat situ..ngeh3..

dulu, zaman tak de anak, selalu tengok wayang midnite..
balik rumah kul 2 3 pagi..
sekarang kalau wat macam tu, meraung Hadif dalam panggung tu, tak pasal kena halau kuar..huhu..
dari baru kawen, mengandung, sampai la ada anak, tempat tu je yang aku rasa nak g tetiap minggu..
klu pegi sambil shopping setiap minggu, boleh kopak laki aku kan...seb baik jalan aje....heh~~

konon hari tu nak jalan2 je..tamau beli apa..
tapi tak jugak...bila dah masuk Harris, mata berpinau tengok buku..
tempat yang di tuju haruslah ke bahagian novel dulu..
banyak novel baru..yang tebal2 lak tu..
huisshh..rasa bukan zaman aku dah nak mentelaah novel yang tebal2 cam 2..tak dan!
cari yang sedang2 je..tu pun amik masa berbulan nak menghabiskan 1 novel..pheww

lama dok melilau kat situ, last aku beli 2 novel je..


Kan Ku Kejar Cintamu - Fauziah Ashari
Kasih Antara Kita [Cinta Buat Emelda] - Aleya Aneesa
dah penah baca...tapi yang member jugak..bila dah wat drama ni, rasa nak baca lagi..[cam tu, asal novel jadi drama je ko beli] hehe

itu untuk aku..

untuk si tecit aku belikan diari dan album...


dapat jugak diari untuk Hadif..Hadif dah nak masuk 4 bulan pun..baru nak ada diari bagai..heh~~ macam rajin je mama dia nak menconteng dalam diari ni..ermm..wait n see bila Hadif dah setahun nanti ye..=)

dah jalan2, soping2, makan2, penat2..balik lerr..apa lagi..
seharian berjalan..masa yang sangat berkualiti tuk kami bertiga..yeaayy..happy~
[gambar bertiga tak dak la pulak]
Hadif sangat baik..tak meragam langsung! boley bawa jalan selalu lah..

errmmm...rasanya sejak dok JB ni, belum banyak tempat yang aku terokai..setakat g Plaza Angsana tetiap minggu [ ni pun suka jugak], lepak2 Danga Bay kalau bosan..ke Mydin, Tesco dan Giant beli barang dapur, beriadah ke Taman Merdeka dan ZOO [sini pun kira beriadah ke?], isi perut kat Benafe Ayam Penyet [memang terbaiklah!] dan ciken cop yang murah..RM5 hengget sepinggan..ni je tempat yang boleh dikatakan SELALU pegi..warga JB, sila bagi tau, tempat mana yang best tuk aku g?

psstt~~ dah caca merba aku bercerita..campuq mcm2..bek p tido....

mood~ masih tunggu en. asben pulang kerja..uuuwaarrgghh...

6 comments:

Adylia Qarissa said...

dkna ada baucar buku 1 malaysia..tak tau bila nak habiskan :P

D Yatie said...

wah~part buku tu sangat best! n part wayang~~~lama la kita berpantang g wayang ye..huhhu...

ratusiput said...

wah jalan2 round jb ye...jgn lupa gi kg melayu makan abc sedap dan murah.pastu kacang pool dekat larkin bomba... :)

asha said...

wah bestnyer dapat novel kasih antara kita.saya pening cari kat swk.tak der stock:(

teratak hati said...

selama duk johor baru skali pergi jusco tebrau city tuh..besar sgt kan..tk larat nak jalan..

ch@ said...

wah-wah-wah. hadif pun ada diary yerk. bagus2. kita mmg tak bolehla pergi kedai buku. harus ku sauk beli novel jugak. hahaaa.