03 April 2012

Check up 3 months

Assalamualaikum...

Hari ni g klinik, cucuk Hadif untuk yang 3 bulan..
1st time Hadif check up kat KK Kempas..masa lahir ri tu g cek jaundis je..
1st dan 2nd months cek kat kg..

Pegi kul 8.30, rasa macam dah lambat sangat..
takut orang ramai..kena tunggu lama, bila dah lama, takut Hadif meragam..
Hadif kalau nangis, memang boleh dengar satu klinik tu...hehe..

Tapi, Alhamdulillah, tak lama mana pun, nurse cakap orang tak ramai hari ni..
masuk bilik nurse untuk timbang, ukur tinggi, ukur lilit kepala dan dada..
nurse tanya baby dah boleh senyum ke?
dah boleh..bukan setakat senyum, siap gelak lagi..hehhh ~

berat tak naik banyak pun, 0.5kg je..
masa 2 bulan 5.7kg, so untuk 3 bulan hanya 6.2kg..
tapi nurse cakap banyak la tu naik..sebab dia lahir 3.1kg..
panjang pulak, 61cm..

lepas dah cek semua, g bilik lain lak nak cucuk..
ahh..part cucuk ni yang kesian..
so, bersedia lah peha kanan dia yang gebu tuh..
seriau gak aku takut Hadif meraung dengan kuatnya..
tapi, terkezut haku..dia boleh buat muka dekk je..sikit tak nangis hokey!
gud boy sayang..isi pejal sangat kot..ngeh3


ni le peha gebu yang kena cucuk tadi..cian..


dah habis semua, g amik ubat deman..
sementara aku g amik ubat, babah nye dukung..
sedar2 dah tido rupanya..gud boy sekali lagi..
suara mu tak memecah di klinik..huhu



katanyanya cucuk kali ni baby akan demam.. balik rumah, terus bagi mamam ubat..


pssttt ~~ dulu update monthly check up mak nye, skarang anak pulak..ahahah..tak rajin kot nak update every months..huahaua

7 comments:

Hana Soffelia said...

Gebunyaaa peha dia.. hehe

Baiduri said...

bagusnye hadif...len kali nk bwak p kinik lg xla risau sgt kan...baik je =)

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

ui semangat betul hadif ni ,,heheh bambam ,geramla

ch@ said...

mmg gebu. agaknya hadif tak rasa pun jarum tu menusuk masuk isi. huhuuu. tidur je, betul2 baiklah hadif ni.

FieZaLieSa said...

Hana Soffelia:
=)

Baiduri:
btul..pas ni dah tak risau sgt..behave je die..hehe

NORSHAHFEZA HAMSAN:
maceh untie..=)

ch@:
agaknye la kan..tu yg ilex je..huhu

AIN NAZRI said...

eh duduk kempas ke? dulu ain 17 tahun duk kempas denai 6.. dekat ngan surau al falah denai 4..

MissRhana said...

alamak!! comelnya hadif n mommy..hehe..baby kita sebaya..muda iman 3 hari je :) ..