03 April 2012

Sabar : Mood ~ Sedey

kadang sedih bila dengar ramai orang yang berjaya susukan anak dengan susu sendiri..
tumpang gembira pun ada untuk mereka yang berjaya..
tahniah korang!

bila terbaca [terbaca ye] entry pasal susu ibu, mula la mud tak menentu..
sana sini cakap betapa hebatnya susu ibu..
dah terbukti, memang tak dapat dinafikan..
bangga + sempurna bergelar wanita..
tapi, bila bercakap SF..ramai jugak yang kondem..
den terasa la jugak..


sapa oi yang tamau anaknya minum susu seniri?
tak mau ah bagi anak minum susu formula
aku seniri nak macam tu..

tapi apakan daya..rezeki bukan untuk aku dan anakku..

bagi aku, bab ni la paling sensetip aku nak cakap dan cerita kat semua orang!
sebab tu aku tak pernah cerita dalam belog aku..

cuma tetiba tadi, aku terasa..sedih + terkilan + kecewa..

setiap orang ada masalah sendiri kalau dia tak susukan anak dia...
kalau yg saja2 tu aku tak tau la..
tapi tak semua masalah boleh share ngan orang...
kalau orang yg paham, alhamdulillah..
kalau yang tak faham 2? mungkin alasan katanya..

hurmm..sabar2..

11 comments:

AIN NAZRI said...

jgn amek fikir sgt mende ni.. dalam dunia ni semua ibu mahukan yg terbaik buat anak.. biar org lain kata kita kejam krn x menyusukan bayi. bukan kita x mahu.. tapi kita ada kekangannya sendiri.. ain dah lali dgn mende ni.. yang penting didikan kita pada dia.. yang penting masa depan dia esok2.. kecik2 ni x sesusah masa depan.

Awin said...

erm sabar la... kita senasib... awin pun ada sebab sendiri juga napa x susukan ank...

Awin said...

sabar la... kita senasib sebenarnya... awin pun punya alasan tersendiri knapa x susukan baby Maisarah.

as ♥ Leenda said...

siapa lah yg kondem ibu2 yg tak dapat bagi susu ibu tu..
tak tau ke setiap rezeki tu Allah yg bagi..kalau satu hari nnt Allah tarik balik nikmat tu, macammane?

saya paham perasaan awak ni..takpe..jgn risau..tak yah pikir2 sgt..buat mood down je..

ok..senyum sikt..:)

~ NANA ~ said...

sabar k...kalau kita dh usaha sungguh2 tapi susu stil x byk/takde, nak buat camne kn? :)

aTy _faRed~ said...

sabar dear..setiap orang ade reason sendiri yang orang lain tak tau...asalkan dah berusaha..selebih nyer redho..jangan stress sangat..saye ni pon tak tahu bahagian saye macamane pulak nanti..

inazamri said...

jgn peduli kata org..yg penting kesihatan diri kita dan anak kita ok.Tiada ibu di dunia ini yg taknak menyusukan anaknya sendiri.Kita tahu diri kita dan suami tahu dah cukup.Hepi2 ok.

LYAfrina said...

sabar ye dear.. sama la mcm lya... dulu x bpluang utk bf asya.. mmg sedih n sayu... lya hnya smpat bg kolestrom j.. tu pon..sbb lya nk bg sgt2... tp..lya x dpt btahan lama..lps tu lya lemah.. n trus masuk spital.. sbb lya kna mabik seumur hidup.. sbb ubat tu, lya xleh myusukan baby..sbb blh bg effect kat baby.. tp xpela.. sesungguhnya..tuhan lbh tahu takat mana kemampuan kt...

ye la.. lya pon rasa sayu bla tgk kejayaan ibu2 lain utk bfkan baby mrk.. n tumpang happy dgn sgala usha mrk dlm mberiakn y tbaik.. apa2 pon..kt dh berusaha.. tp... apa blh buat...

amal said...

dear.. saya pun menghadapi masalah yang sama :'( diri ni dah puas dah menangis mengenang nasib. sedih sangat. tak sanggup jugak nak bukak blog orang, nak bukak fb tgk kawan2 post pasal kejayaan dorang bf anak. sensitif je rasa huhu.. saya tak update blog pun sbb tu lah.. takde mood huhu.. dah lama dok simpan dalam draft luahan hati pasal susu ni tapi tak terpublish. sedih yg amat.. tapi ape boleh buat kan. bukan rezeki kita nak bf kan anak.. redha jelah. yang penting anak kita sihat, selamat sentiasa...

MissRhana said...

hi mommy, sabar ok. setiap berlaku ada hikmahnya.

D Yatie said...

Allah pasti telah merancang sesuatu yang lebih baik buat kita.