29 March 2012

3 months oledi

Assalamualaikum..

hari ni Muhammad Hadif Rizqy Bin Mohd Norsah genap usia 3 bulan..

Alhamdulillah...

=)

dulu aku rasa letak nama panjang2, akan panggil 1 nama je..tapi tak..

abah aku panggil Muhammad
ramai yang panggil Hadif
FIL panggil Rizqy

letak nama panjang2 pun semua orang panggil..hehe

di usia 3 bulan

Hadif sekarang dah pandai ajak main..tapi, normal la kan baby dah start main..
nak orang acah2..kalau aku wat tak layan je, mula la hek hek hek..start enjin nak nangis..
suka tengok orang main, die pun melompat2 nak g main sama..hehe..kecik lagi la sayang..
paling best suka dengar dia gelak kalau di agah, kuat betul suara..sama ja macam teriak..hehe




dah pandai hisap jari ngan penumbuk..
minggu lepas baru boleh akai ni..
mula, masuk ibu jari je..last, semua jari dimasukkan..
kalau aku tarik, apa lagi..reyau la kejanye..




suka tengok tv...ralit je dia tengok..aku bukak kartun..hehe..kadang gelak macam faham dah..=)

sebenarnya banyak keletah baby ni..berperingkat2 ikut usia..tak sabar nak tunggu hadif boleh meniarap...kepala dah kuat...cuma badan berat sangat kot, tu yang susah nak alih badan..hehe..tapi orang cakap 4 bulan lebih baru leh meniarap..tapi, tak jugak rasanya kan??

suka mama tengok Hadif besar depan mata..moga Allah kurniakan kesihatan yang baik buat mama untuk menjaga dan mendidik Hadif sampai dewasa..insyaAllah..

11 comments:

ch@ said...

anak kawan kita sminggu nak 3 bulan dah pandai meniarap. adli, dekat nak 5 bulan baru meniarap. sebab demok nar. mcm hadif ni, kejap lagi meniaraplah dia. pastu siap me'mop' lantai. huihuihui, best2. happy 3month hadif.

farahfatihah said...

seronokkan tgk dia gelak...smpai nk menjerit kadang2 tu hehehe

FieZaLieSa said...

ch@:
tu la kan..ikut jugak..kalau cepat itu, lmbt yg ini..hehe..
tq ummi adli..=)

Wawa said...

kejap je ye baby da besar..cket lg da tgk die terkedek2 plak berjalan...hihi..comel~!

MimahAjil said...

anak2 zaman sekarang mmg bijak2...(^_^)

Baiduri said...

s0noknye... makin xsabar nk jdi mama jgak...hehe

aTy _faRed~ said...

kejap jer rase dah 3 bulan kan..:) kalau dalam perut tu..3 minggu nak kuar pon rase macam lame lagi..[tak sabar sebenarnyer nak tunggu baby kuar nih] ;p

Anonymous said...

[url=http://www.mulberryinoutlet.co.uk]Mulberry outlet[/url] Off-Limits PeriodsOff-limits periods are specific time periods during which contestants are not allowed to fish outside of the tournament. [url=http://dkgoose.com]Canada Goose jakker[/url] Yguugtwfx [url=http://csrhelix.com]canada goose[/url]
ijxptv 686886 [url=http://www.chilliwackbombersoutlet.com]canada goose expedition parka men[/url] 711427 [url=http://www.beatsbydreaonsales.com]beats by dre cheap[/url]

Anonymous said...

[url=http://louboutinmart.co.uk]christian louboutin outlet[/url] A few people have run Readsboro Falls, but most paddlers cross the footbridge over the falls and put in below the old mill. [url=http://dkgoose.com]Canada Goose Parka[/url] Wdzixxjuj [url=http://www.louboutinoutletuks.co.uk]louboutin uk[/url]
bruzxl 618871 [url=http://www.chilliwackbombersoutlet.com]goose vest[/url] 063824 [url=http://www.beatsbydreaonsales.com]beats by dre sales[/url]

Anonymous said...

[url=http://louboutinmart.co.uk]christian louboutin shoe sale[/url] The geese arrive in the area to refuel before flying nonstop over 2,000 miles to their breeding grounds in the Aleutian Islands of Alaska. http://dkgoose.com Bgkdbohom [url=http://www.louboutinoutletuks.co.uk]louboutin uk[/url]
rjqrwg 611498 [url=http://www.chilliwackbombersoutlet.com]canadian geese wiki[/url] 553523 [url=http://www.beatsbydreaonsales.com]cheap dre beats[/url]

Anonymous said...

[url=http://www.mulberryinoutlet.co.uk]Mulberry Mitzy Bags[/url] Be sure to weld it on the OUTSIDE of the frame.. [url=http://dkgoose.com]Canada Goose tilbud[/url] Gabtkzxlt http://www.louboutinoutletuks.co.uk
olpaol 368040 875494 [url=http://www.beatsbydreaonsales.com]beats by dre cheap[/url]