20 November 2011

~Alahai~

Assalamualaikum..

hari ni dengan rasmi sticker putih bertukar yellow...hurmmm...


tak suka nya...bajet sampai bersalin kaler putih..bajet je la...
tadi nurse datang umah...dalam kul 8 lebey...
aku ingat datang melawat cam biasa..
rupanye nak bagi tau result MGTT test aku wat 16/11/11

FBS : 5.1
2HPP : 7.8
(tapi aku tengok normal range :6.00 - 8.00)


'awak ada kencing manis'...
dummm!!....tak best langsung dengar...
'sebab tu saya datang, nak bagi tau bila awak kena g klinik nak wat BSP (Blood Sugar Profile)'

'ni tarikh2 yang awak kena g klinik'

23/11/11 - wat BSP

25/11/11 - jumpa doc amik result BSP

5/12/11 - checkup cam biasa

7/12/11 - Diet Consultation

haiiahhh...dah macam rumah kedua lak KK Kempas ni...

harus lah redha...asal mama ngan baby selamat...
lepas ni kena kurang makan makanan bijirin..
lebihkan sayuran dah buah-buahan..

ada tips tak diet yang betul cam mana??

9 comments:

de'orchid said...

hihihi...pasni kurangkan gulu..kena mkn yg tawar2 jer...(^_^)

FieZaLieSa said...

dh x der kemanisan dah...=P

de'orchid said...

heee~ xkisah ibu xde kemanisan, janji baby sihat....hihi

amal said...

alahai... memang nak kena control makan betul2 la ni kan.. tp jgn diet melampau2 pulak. cukup dengan amalkan pemakanan seimbang. saya belum buat MGTT, harap2nya okla huhuhu

eMaH SoMeL said...

kurangkan manis dlm mknan..lebihkn manis dlm senyuman..hihi :P

bertahan!

Natasha Farina Arifin said...

Hi saye mommy cha @ tasha. And also will be mommy-to-be soon…insyallah!
Meh la join blog mommy cha eh…kita share any tips, story-mory and ape2 saje…
http://sharemyloves.blogspot.com/

FieZaLieSa said...

amal : itu la..mmg kne jg mkn dh pas ni..hrp result awk ok wat MGTT nnt..=)

eMaH SoMeL : (^_______^) manis x? hihi

Natasha Farina Arifin : DONE! =)

!k@ said...

hi fieza..salam kenal..tq sudi follow blog saya..hmm..kena banyak minum air masak....gula dlm air manis tu yang xelok sebenarnya..

FieZaLieSa said...

!k@ : salam kenal..=) tq..pas ni mmg kne bnyk minum air masak..sbb sblm ni kureng...hehe