26 March 2012

Fuhhh...mencabar!

Assalamualaikum...

Sudah berada di Johor..maka bermulalah hidup bertiga..mama, babah dan Hadif..
tapi, bila babah g keja, tinggallah kami berdua..

fuuhh..mencabar betul hari ni~~

dengan keadaan rumah yang minta dibersihkan..
dengan barang2 [banyak macam baru pindah] yang perlu di kemaskan..
si anak yang asyik meragam..
tiba2 maknye jadi lembik jap..
rupanya belum makan..pukul 2 lebih baru makan..masak megi je..tu je yang cepat..

pening aku dibuatnye...
Hadif asyik menangis je...

kenapa la anak mama macam tu...
mungkin di tempat baruh kah..baru nak kenal dan suaikan keadaan..
mungkin rindu maktok nye kah..dulu kalau nangis je, maktok amik dodoikan, terus tido..
jenuh la mana nak cari maktok..
maybe jugak nak perhatian dari aku...nak manje2 gitu..

alahai anak..

hari tu masa kat kg, kalau menagis je, ramai yang boleh pujuk, sekarang..wajiblah aku je yang pujuk..

Hadif tak menangis bila..
tido..yer la kan..takkan tido pun nak menagis...bukan nama tido..hehe
time main, kejap je main..bila dah bosan, mula dah start enjin nak nangis..

dah tak tau nak wat ape..

bagi susu, taknak..
bagi puting, tak jalan jugak..
masuk buai pun tak mau..[sebelum ni tak tido dalam buai pun, terpaksa jugak ajar..niat dihati malas nak ajar buai]
last, aku bogelkan..huhu..senyap die...
bagi susu..lali2..terus tido...
selamat jap untuk beberapa jam...

aiyokkkk

nasib bila en. asben balik keja, amik shift jaga Hadif..boleh rehat jap..
esok punya hal belom tau lagi macam mana..
harap anak mama baik2 aje besok dan hari2 seterusnya ye sayang..

7 comments:

Wawa said...

baby nak aircond tu...hihihi...

FieZaLieSa said...

rasa nye cam tu jugak..ngeh3..

Adylia Qarissa said...

alaaaa kecianya kat baby :(

Baiduri said...

bnyak pngalaman mummy baru kate mencabar jaga baby....sye plak camane la nti agknye ye....huhu

Pn Syg kpd En. Beh said...

selain aircond blh gak cuba air cooler. xgune elektrik banyak sgt. lgpn x brape sejuk compare ngan aircond, klu guna aircond takot paru2 baby x tahan.

AIN NAZRI said...

errmm rajin2 pasang cd ngaji ye.. mana tahu dia nampak yang kita tak nampak. then pasang kipas bagi pengudaraan tapi jgn kipas sehala. kalau mampu leh pasang air cond tapi cari air cond yg bagus dalam bab tapis2 habuk ni. kat kampung kan sejuk nyaman ajerk.. balik bandar ni lagi laaa panas.. xpe.. sabar banyak2.. budak2 beralih umah mmg mcm tuh.. rajin urut2 dia usap2 badan ye.

ch@ said...

beralih suasana kot fieza. biasa ada org manja2kan, tiba2 asyik kena tinggal ngn mama je, tu yg dia terasa tu. takpe, buat slow2. anak2 kecil mmg mcm tu, adli yg dah biasa tu pun ada masa dia buat pangai yg buat mak dia pening.