07 March 2012

IV ~ boleh kenyang tengok soalan



interview nye esok pagi..7.30..aku masih di sini..
otak lum penuh..makin banyak baca, makin rasa lagi banyak yang tak baca..cam ne tu?
aku dah siap minum kopi..kunun tak nak tido..
tak perlu okeh sampai cam 2..esok jadi mata panda!

hurmm..buat masa ni aku lom ngantuk lagi..masih banyak yang nak di tengok...
tengok je..kalau masuk, masuk la..

kawan aku yang kena hari ni cakap, soklan nye agak psiko..ade je yang tak kena..fuhh..letih dengar..

ni antara soklan yang kawan2 aku kena tadi..
aku copy kat fb group batch kitaorg..
soklan dari 2 group yang berbeza..

JPN kedah bilik 2
panel Datuk Ismail n seorg guru cemerlang kh lelaki
soalan:
1)perkenalkan diri (ini soalan drpd datuk)
2)apa yang kita faham tentang KH?
3)apakah yang dimaksudkan dengan teori pembelajaran konstruktivisme?
4)apakah kaedah pengajaran yang boleh digunakan dalam kemahiran hidup untuk kemajuan masa depan?
(ini soalan drpd guru cemerlang)
1)bagaimana nk wujudkan keadaan bengkel yang kondusif?
2)pengurusan stor
3)dlm kh xde pembantu makmal, bagaimana kita sebagai guru nak sediakan peralatan atau keperluan yang akan digunakan dlm p&p supaya p&p berjalan lancar dan tepat pd masa yg telah ditetapkan
4)PBS dlm kh.bagaimana dijalankan supaya lebih teratur n sistematik
~lbh kurang mcm ni soalan yg diajukan~

Jpn kedah bilik 2
Sln panel : datuk ismail
1. Apa itu kh?
2. Nape ada kh dlu mse zman tok nenek kta xde kh pn?tp bleh hidup gak?
3. Obj subjk kh?
4. Apa bahan inovasi yg terbaru?
5. Cmne bntk hp dlm 20thn atau 50thn akn dtg?
6. Konstruktivisme tu apa?
7. Apa beza konstruktivisme n konstektual?
8. 5 elemen dlm konstruktivisme?
9. Apa itu jsu?
10. Apa yg ada dlm jsu?
11. Apa kegunaan jsu?obj jsu utk apa?
12. Penilaian formatif,sumatif n tov?obj penilaian2 ni?
13. Apa itu ei (emotional inteligent)?
14. Apa yg ada dlm ei n cmne nk kait ngan persekitaran kondusif?
Soalan guru cemerlang :
1. Apa itu pengurusan bengkel?
2. Cmne nk menghasilkn persekitaran kodusif di makmal n bengkel?
3. Apa itu pbs n bg cth cmne nk wat?

kalau soklan gini jugak yang kuar esok........

ok stop!
sambung study!

No comments: