28 March 2012

Takziah, Bukan rezeki mereka...

Assalamualaikum..

takziah buat adik iparku ngan his wife...diorang baru kehilangan baby yang ditunggu2..di usia kandungan 5 bulan, baby dah pergi mengadap Ilahi..tabahlah..

serba sikit yang aku tau..

Ahad lepas diorang ke klinik swasta..nak scan..sajer nak tengok keadaan baby..
sebab sebelum ni memang tak pernah scan..
sebelum pegi klinik, biras aku rasa lagi baby gerak..bila dah scan..doc cakap baby dah tak gerak..
memang tak terduga langsung..
so, dihantar rujuk ke hospital..
bila scan lagi, memang baby dah tak gerak dan abnormal fetus..
baby dah meninggal dalam perut..
Ya Allah, macam nak gugur jantung aku bila MIL bagi tau..

hari Isnin doc masukkan ubat untuk bagi bersalin..5 kali ubt dimasukkan, akhirnya baby pun lahir..
hanya sebesar 2 jari..cukup sifat semua..jantina kurang jelas lagi..
tapi diorang cakap nmpk mcm baby boy..
baby dah selamat disemadikan pada hari tu jugak..

moga kamu tenang di sana sayang..

berat sungguh ujian Ya Allah yang Kau berikan buat meraka..
harap Ila tabah hadapi ujian ni..ada hikmah setiap yang berlaku..
insyaAllah, ada rezeki lagi lepas ni..

8 comments:

MimahAjil said...

ooh..takziah buat adik ipar Fieza
mesti sangat sedihkn..
sesuatu diluar dugaan kita..
Nauzubillah..
semoga mereka berdua suami isteri tabah...

aTy _faRed~ said...

3 bulan lagi kan terase..inikan pulak dah 5 bulan..cukup sifat dan nampak depan mate...hurrmm..tak per..insyallah baby akan tunggu nanti 'disana'..takziah tuk mereka

Baiduri said...

salam takziah jgak.... smoga mreka tabah...

AIN NAZRI said...

takziah buat mereka.. semoga mereka lebih kuat menghadapi.. xpe usaha lagik.. Allah tahu yang terbaiks

CikNaa said...

sedih nya.. semoga ibu nya tabah.

ch@ said...

salam takziah utk adik ipar fieza. smg mereka tabah. sedih kita membayangkan. kawan kita dah lapan bulan, baby meninggal dlm perut. kita yg menangis masa tu, now anak dia dah dua org.

eimma's said...

nak nagis rasanya bila baca sebab hampir dengan usia kandungan saya sekarang..moga Allah Lindungi kita dari sebarang musibah aminnn..

Hani Syahani said...

takziah...sabo ye Ila, ade hkmah di sebalik kejadian, kite merancang Allah yg tentukan segalanya...xpe, kuatkan semangat, anak tu tgh tgu kat syurga ibubapa dia....