20 March 2012

Mari menjahit

Assalamualaikum..

semalam tak sempat nak online..
sibuk menjahit..
yezzzaaa..akhirnya berjaya siapkan sarung tilam dan sarung bantal Hadif...
untuk salin2 kalau basuh..takkan nak biar tilam ngan bantal bogel je..
berjaya siapkan dalam masa sehari...bangga! haha..[ orang lain tah kejap je siap, tapi tu orang lain ye..ni aku]
walaupun herot petot!
almaklumla setahun sekali pegang mesin jahit..ngeh3



aku ikut je sarung tilam yang dah ade..
so, senang kerja jugak la..
kerja last minit..esok lusa dah nak balik JB, baru hegeh nak menjahit..=p
tak pe la..janji siap jugak..

hasilnya?
segan aih nak tempek kat blog nih..
nama je bakal cikgu KH..jahit kalah student..ngee~~


hurrmm..tapi tak pe..aku tempek jugak buat bukti jahit sendiri...
untuk rujukan masa akan datang...=)


hagak2 kena masuk kelas menjahit lagi tak? hehe

tuan kecik punya tilam..


kalau nak tengok sarung tilam asal..sila rujuk sini...


psssttt ~ en. Kutub Selatan dah selamat sampai di Kutub Utara petang semalam..Alhamdulillah..

15 comments:

Hana Soffelia said...

Comelnya tilam tu. Hasil kerja yang bagus and corak yang sgt comel. ^_^

Wawa said...

cantek~!!akak beli kain kat mane...heee...nak jgk ni...:)

Riny said...

kain tu comel la...ok la tu menjadi..orang len belom tentu leh jadi..hehehehe...:)

ratusiput said...

RS byk2 menda...menjahitlah yg paling failed!!em kalau cmtu rupa jahitannya...takyah gi kelas lg dah...dah boleh meniaga tu :)

asha said...

comelnya tilam untuk si kecik.hehehe..
ok lah tu dari asha ni,entah menjadi ke tidak.failed dalam jahit menjahit nih:)

MimahAjil said...

cantiknye..
tempah boleh??*wink*

as ♥ Leenda said...

mickey mouse in the house..hehehhe..comel3x...

~ NANA ~ said...

bestnye pandai jahit...untung la :)

ch@ said...

pandai la tu menjahit. lagi kita ni, pakat membeli je smua. hahaaa. boleh tempah? utk 3rd baby nnt. hahaaa. lama lagi.

Salmia said...

comel je corak kain tu.. :)

aTy _faRed~ said...

cantik..ley buat tempahan tak..?? ;)

izla said...

lawa je sarung tilam tuh. X nampak herot berot pon.
berbakat!!

FieZaLieSa said...

tq semua..bg semangat tuk aI gigih lg menjahit pas ni..hehe..yg nk tempah 2, sila pk 2 3 4 kali..ngeh3


Wawa:
akak beli kt FB Hawa Collection..cer tengok ade lg x..=)

Hani Syahani said...

ololololo...comelnyooo...mickey gitu...cun lah!!!

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

comelnye,,nk order boleh ? ehehehhe