26 December 2011

# 11 Hari

Assalamualaikum...

mood menulis agak kurang sejak dua tiga hari ni..rasa macam dah tak larat nak duduk depan laptop ni lelama..macam nak patah pinggang rasanya..tapi, rasa sunyi lak kalau sehari tak menulis apa2..rasa macam terputus dengan dunia luar..haha..sampai cengitu ke?x de la..

masuk hari ni dah tinggal 11 hari je lagi..perut semakin tegang dan sangat besar..tapi tak nampak lagi penurunan ke bawah..masih di atas..mak aku cakap, pakai kain batik, ikat kat atas perut kuat2...supaya baby cepat turun..aku ikut je la..

start semalam aku dah mula minum air akar fatimah..mak aku baru bawa dari kg..segelas tiap2 hari..untuk memudahkan bersalin..air ni tak rasa apa2..macam minum air kosong..kalau pekat sangat rasa cam air teh yang tak letak gula..aku boleh je minum..air selusuh aku lom minum lagi...cuma dok sapu kat perut..macam bercinta je nak minum air selusuh tu..aiyakk..boley telan ke?cuba la nanti..

kaki juga tak membengkak dengan jayanya...sikit2 je..pas 2 surut balik..agaknya sebab aku kuat jalan kot..sebab 2 kaki kurang bengkak..satu lagi suruh la en. asben masing2 urut kaki dengan minyak panas tiap2 malam..insyaAllah kaki kurang bengkak dan tak kejang..

pasal ubat bersalin yang aku cakap nak cerita tu, sok kalau rajin aku cerita yer..


5 comments:

wanie said...

fiza.. itu dh tanda-tanda awal untuk bersalin.. kaki dh kurang bengkak... take care..

JR said...

Semoga segalanya akan berjalan lancar...

Tajuk entri terbaru di blog JR: "Terkini Safee Sali: I'm Still Loving You, Pelita Jaya!!"

MaryaYusof said...

Semoga selamat semuanya Insya'Allah... chaiyok2!! ;)

FieZaLieSa said...

wanie :
ha'a..dh bnyk tanda2 ni..baby je lom nak keluar..hehe..thanks ek..=)

JR & MaryaYusof :
tq..doakan sume selamat eh..=)

ch@ said...

kita doakan awak selamat bersalin. tak sabar pula kita yg menunggu ni.

tak sakit sangatla bersalin normal. kena pandai teran. kita tak kena jahit pun, alhamdulillah. agaknya dah kena jahit banyak time bersalin yg pertama dulu kot. hehe.