28 December 2011

~ Cukup sudah ~

semua untukmu...(^^,)

ni 1st time shopping barang baby..7 bulan baru shopping..rasa rugi lak lambat...
[sebab sebelum ni aku di utara, suami di selatan..tak best shopping sorang2]


2nd trip
tak banyak yang dibeli..susah nak jumpa barang yang aku berkenan..


ini aje? hehe..takkan nak tempek semua kat sini..kang muak lak orang tengok..kan? lagi pun mood nak ambil gambar bukan datang setiap masa..hehe..


yang ini last kot yang aku shopping..beli dalam masa 2 minggu ni..rasa nak stop dah shopping..tunggu sampai baby lahir dulu..

Barang yang belum beli :

1. Breast pump
[cadang nak beli da hari tu, tapi en. asben suruh hold dulu]
2. Stroller
[dah survey..berkenan dengan SCR 5 @ 6]
3. Baby cot
[masih dalam cadangan..nak tengok keadaan perlu ke tak]


Rasanya itu je yang belum complete..rasa je la..kang baby lahir, baru tau apa lagi yang sepatutnya ada kan? time tu la baru nak cakap lupa beli..padahal dah ade je list..

hurrmm..kalau ikutkan hati mau borong apa je yang berkenan di hati..tapi mikirkan buat masa sekarang en. asben je yang bekerja..macam tak sanggup lak..kalau aku dah kerja lain cerita...boleh shopping sesuka hati dengan duit sendiri..bukan nak cakap en. asben tak ikut apa yang aku nak, cuma aku ni yang rasa kesian..thanks ya kamoo..=)

10 comments:

amal said...

sama la saya pun. kekadang rasa macam nak beli macam-macam.. tapi bila pikir husband je yang keje, tak sanggup pulak nak mintak macam-macam. cukupla sekadar yang perlu...

batu baiduri said...

pon same jgak ngn sye....hati dh meronta2 nk bli mcm2 utk baby....tp kite ni suri umah je, sabar....kena faham sama ngn en.hubby....huhu

MissRhana said...

bestkan shop beg baby..i still lg eyeing on few items walaupun da beli..haha..kalau xlarat pi kedai, shop online..adesss..hehe..by the way, add u shud b awal seminggu dari i...neveskannnn...xsabar nak dengar news from u...keep in touch dear :)

CikNaa said...

wah dh complete ek mommy! suke3.. mum bottle ritu naa nak sgt beli kt manjaku. sale 4month ++ double pack, rm42.90.. tapi kaler pulak same.. terus tak jadi.. hoho.

Cik Puan Mimi said...

eiiii.comel nyee baju kecik2..hehe
beli kat mana? tempat mana skrg ada sale ek?

Kami said...

guna botol MAM jugak ye... bagus2.. hehe

yana lyana said...

alolo comeynye da beli brg baby.. :)

erin moshimoshi said...

wahh byk dh lgkap ..tq follow me ..rturn back :)

rohamia said...

hye...fiezaliesa

sonoknye shop brg baby...bile due...i pn tgh tunggu turn....u dh bape minggu....anyway nice blog

ch@ said...

wahahaha, byk btl. oni anak 1st pun tak byk canni, aie lagi la tak shopping pun hahaha. cayok2.