13 December 2011

~ Breast Pump~

hi mommies...

sebelum ni aku memang tak terfikir langsung nak beli breast pump..
buat masa ni macam tak perlu je..
tapi bila difikirkan balik, kalau guna breast pump ni boleh menggalakkan pengeluaran susu kan?
so, rasanya kalau beli pun tak rugi..
lagi pun nanti dah nak kerja tak payah beli dah, sebab aku cadang nak menyusu secara eksklusif..
jadi memang haruslah beli..

aku tanya la pendapat kazen aku pasal breastpump..
sebab dia fully BF..
breastpump jenama apa yang elok?
dia guna spectra 3 Electric BP..
BP ni senang guna, senang nak basuh...
memang dia suggest aku beli jenama ni...



dia bagi aku web tuk beli BP ni.. ENJOY BREASTFEED
harga biasa RM388, ahli RM310..banyak kan beza..
so, aku jadi la ahli...

tapi...aku tak dak la beli terus...
usha ja, terus beli..banyak duit ko lam kepala harimau tu..
aku nak bincang dengan en. asben dulu [bulan ni kan bonus] huhu
dan nak tanya pendapat orang lain jugak...

so, apa kata korang??

yang ada pengalaman guna jenama ni?

yang rasa jenama lain lagi ok dan murah?



kat Enjoy Breastfeed ni, ada macam2 barang..
syok shopping..harga ok la..
jadi ahli lagi berbaloi..
aku beli nursing bra..beli selai dulu..
kalau elok dan puas hati, nanti shopping lain..

ok lah..da~~~

12 comments:

CikNaa said...

hm.. akak kt ofis na pn guna yg ni tau. begus dia ckp.mse guna pn xde la bising sgt.btw, anak dia dh beso,dia pinjamkn na pakai lepas bsalin nti.. hehe =)

Mommy_Cha said...

murah gak ler eh breast pump nih..hiks! boleh dipikirkan utk beli nih....tengkiu dear!

iizla said...

ila pon pakai breastpump ni.. klu nak cepat, boleh buat dual pumping. tapi kene beli extra pump. ila beli 1 set siap dengan cooler bag, botol susu semua harga RM500. masa tu kira murah la..

aTy _faRed~ said...

ramai kate BP jename ni elok..kalau memang tau kite akan gune bende ni.elok beli siap2..orang kate mase ngah pantang dah boleh muler pump..:) saye pon same gak..beli siap2..efektif atau tak belakang cerite..yg penting usaha dulu kan..:)

iizla said...

klu ada BP, semangat nak fully BF makin meninggi.. chaiyok chaiyok!!

FieZaLieSa said...

CikNaa : bestnye..dpt BP free..=)

Mommy_Cha : kn mommy cha..harga dia rs cm murah je...

FieZaLieSa said...

aTy _faRed~ : btl2..at least kita usaha nk bg baby susu ibu sepenuhnye..hihi..

iizla : kalau dpt set cengitu murah la kn..okeh, akan berusaha fully BF..=)

keyrail said...

hi new frend :)
hehe..neway..tq for follow kite punye..(hehe..maklumkla..baru je)already follow u punye blog dearie :)

!k@ said...

ramai yang ckp BP spectra 3 ni paling berbaloi..
1. sbb harga dia xmahal sgt
2. boleh upgrade jd double pumping
3. tahan lasak (my fren dh pakai sampai anak 2 pn elok lg)
4. suction ok..hasil pn memberansangkan...

yg kurangnya..
1. agak berat sikit
2. mmg kena ada power supply sbb xde bty support..

kalau nak bw pergi keja..leh beli pakej punya..yg ada beg dgn cooler tote sekali..cuba tgk kat one baby world ngan faboulus mom..skrg ngah sale..yg x pakej kat FM kalo xsalah, BP + upgrade double pumping rm350..

hehe..smgt ika cerita..mmg tgh mengintai BP yg sesuai..

!k@ said...

ramai yang ckp BP spectra 3 ni paling berbaloi..
1. sbb harga dia xmahal sgt
2. boleh upgrade jd double pumping
3. tahan lasak (my fren dh pakai sampai anak 2 pn elok lg)
4. suction ok..hasil pn memberansangkan...

yg kurangnya..
1. agak berat sikit
2. mmg kena ada power supply sbb xde bty support..

kalau nak bw pergi keja..leh beli pakej punya..yg ada beg dgn cooler tote sekali..cuba tgk kat one baby world ngan faboulus mom..skrg ngah sale..yg x pakej kat FM kalo xsalah, BP + upgrade double pumping rm350..

hehe..smgt ika cerita..mmg tgh mengintai BP yg sesuai..

FieZaLieSa said...

keyrail : hi dear..tahnks sudi follow ..=)

!k@ : tq mummy ika..sgt membantu! x pe semnagat..bnyk info 2..hihi

Anonymous said...

Nak besarkan breast lam mase singkat tanpa perlu implant, urutan yg ambik mase.. telan ubat yg pahit n resukt lmbt? Pm sye kesan dijamin.. n perubahan serta merta.. pm nurul 01290048.. cemburu suami pndg breast pompuan lain? So made a change biar suami ttap mahligai anda sahaja..