12 December 2011

Geraklah wahai anak

hi...

pagi tadi bangun subuh, en. asben tanya..baby gerak tak..aku baru perasan baby macam kurang aktif bergerak je dari semalam..



pagi ni kul 9 aku start kira..sampai sekarang baru 3 kali...kalau tak, waktu2 macam nih dah dekat 7 kali..hai..risau lah..aku dok tepuk punggung die, cakap anak mama gerak la, die gerak sikit je...



sayang mama dah sempit ke kat dalam? kamu makin besar..sebab mama kuat makan ke?? ngee~~

ke kamu nak g jalan2...heh~ anak aku ni kuat berjalan...kalau dalam kereta je...tak senang duduk di buatnye...kuat je die kick perut mama die..

satu lagi kalau kat klinik..memang siap nampak lagi die gerak...dok wat ombak..bukan ombak rindu tau..agaknya takut g klinik?hehe...jap g kul 2 nak g jumpa misi lagi...mesti kamu kuat gerak kan.. =)

cepat gerak sayang~~

5 comments:

Mommy_Cha said...

baby dah besar tuh..mesti kurang gerak sebab dah sempit kan???

amal said...

hehe sama la baby kita. bila naik kereta kuat sungguh dia bergerak

FieZaLieSa said...

Mommy_Cha : rs mcm 2 jugak..baby besar..tgk perut pun mcm dh x larat nk bw..hehe..

amal : baby skrg cerdik..tau aje nak bw jalan2 kn? =)

ciksuen said...

kalu xsilap mmg kalu da 36 weeks++ ni baby akan kurang gerak sbb die da sempit..tp kalu kurang sesangat elok la g jmpe doc kan..

FieZaLieSa said...

ciksuen : oo..thanks bg tau..ni ok la..sekrg dh 5 kali..insyaAllah maybe sblm kul 9 ni, cukup 10 kali kot.=)