16 December 2011

Kutub Utara Kutub Selatan

Assalamualaikum...

today, 37 weeks oledi...3weeks more to go..alhamdulillah...=)

bersalin kat mana nanti?
kat JB..

napa tak kat Kedah je?
en. asben keje tak tentu..susah nak dapat cuti..baby pun tak tahu bila nak keluar..takut kuar awal..sebab tu nak bersalin kat JB je...en. asben sentiasa ada...sebab nak en. asben ada di sisi bila bersalin nanti..

sapa jaga dalam pantang?
mak datang dari Kedah...tapi dok JB jap je..dalam 2 minggu cam tu..pas 2 balik Kedah sambung pantang kat sana..

heh..tu la soklan dari sedara dan kawan2...semua suh aku bersalin kat Kedah je..senang nak datang melawat..tak pe..pas 2 minggu aku bersalin, aku balik sana..insyaAllah...nanti meh la pakat ramai2 mai melawat aku dan baby..bawa adiah sekali okeh..haha..

mak aku mai JB Jumaat depan..hooraayyy!! boleh makan masakan mak...rindu..dah 3 bulan tak balik kg..en. asben dok cakap ngan baby, baby jangan kuar lagi ye..tunggu mak tok mai dulu...

sebab apa? sebab dia takut time aku sakit nanti, dia cuak ngan gelabah..haha..
apa da...ilex la.. dia cakap kang aku dok terjerit2 sakit, dia tatau nak buat apa...boleh lak cam 2..
pas 2 aku sakit, nak suh diam senyum je ke?huhu..
insyaAllah mintak2 baby kuar time mak tok dia dah ada kat sini..
semoga mak ngan adik aku selamat sampai Jumaat depan..


**urmmm..ok ke kalau umur baby baru 2 minggu dah nek flight?


4 comments:

CikNaa said...

ooo.. naa nanti besalin umah mak mertua. suami dh tempah siap2 ngan mama dia..oh! tak dapat nk bygkn pantang mgikut budaya jawa.. hoho :D

FieZaLieSa said...

hehe..mak mertua sy pun org jawa gak..ok la na pntg cr jawa..tgk adik ipar ri 2, mak mertua mmg jg betul2..

man said...

moga semuanya selamat..

amal said...

sama kes dgn saya.. insyaallah bersalin kat sabah ni je nanti. senang sebab husband ada. lagipon dah tak larat dah nak naik kapal terbang. dari kk-kl, kl-kb huh tak larat. saya pon dok cakap ngan baby, tunggu mak tok dtg dulu nanti tau ehehe.. insyaallah mak saya dtg masa 37 minggu :)