26 December 2011

~ Aktiviti Hari Ini ~

selamat pagi...

dah pukul 1 lebey..apakah yang sedang korang lakukan?tido ke? membaca ke? tengok tv ke? ke dok verangan..aku lom tido sebab dok pujuk baby kuar...haha..takde keje namanya..tipu okeh..

Alhamdulillah..mak ngan adik aku dah selamat sampai 9 pagi tadi..g amik kat larkin, pas 2 bawa b'fast dulu..balik rumah rehat2..lunch mak aku masak..yeay! lama tak makan masakan mak aku..aku siap dah atur menu tuk mak aku masak..haha..terukkan? tapi nak wat cam ne..dah lama tak makan yang mak aku masak..ala..menu tak susah pun..

masak lemak pucuk paku

pajeri terung

srawa ubi keledek..

itu je..=)

pas lunch, rehat jap..then pas asar ajak en. asben g Plaza Angsana..saja bawa mak aku cuci mata kat Karnival Kraftangan Malaysia..hari ni last..tak de barang apa nak beli..dah nama pun cuci mata aje kan...time ni tiba2 je sakit bawah perut..dok pikir, adakah lepas ni terus ke hospital? tak de pun..wat gempaq je lebey..dah tak de pe, balik la ke rumah..

otw balik, jumpa orang jual durian..owh..mmg tergoda...mak cakap makan la sebelum nak bersalin..sekarang makan apa pun tak pe dah..sebab memang nak bagi baby kuar je..hehe..en. asben request bubur durian kat mak aku, adik aku pulak pulut durian..aku? makan je la ape yang mak aku masak..sebab dua2 aku suka je..sok boleh makan bubur + pulut..uhh~~ tak sabar..

sampai rumah dah maghrib..solat dulu, lepas tu keluar lagi untuk dinner..ingat nak bawa mak aku makan kat JB catering area larkin..buffet...RM18 sorang..makanan kat situ ok..banyak choice..sekali pegi, tutup da..so, bawa ke BBQ + steamboat..[dah penah citer kat n3 sebelum ni]..melantak betul2..kalau tak rugi..sorang RM20.90..kenyang sangat..Alhamdulillah..

10.30 gerak ke Pandan [kat sini macam2 barang dijual, macam uptown pun yer]..adik aku nak cari seluar jeans..sempat juga aku beli romper selai ngan bonnet..pas 2 dah rasa tak larat nak jalan...ajak en. asben balik..

sampai umah dah 12 lebey...wat apa yang patut dulu..pas 2??????

kat sini la aku sekarang..dengan mata yang masih segar..dok menulis n3 panjang 4 jela..dah macam tulis diari harian lak nih..motip cuma nak bagi tau..aku dah tersangat la kuat berjalan2..seharian hari ni..tapi baby masih belum mau keluar..mungkin belum tiba waktu nya kan?? wat pe nak paksa2 suh keluar awal..haiah...babah baby cakap, baby syok dok dalam, sebab dapat makan macam2..heh~ perli la 2 mama dia kuat makan..

okeh lah..mata yang segar bugar, tetiba dah layu macam teratai di tasik madu..mama mau tido dulu..penat berjalan baru terasa...
nite dan selamat pagi~

1 comment:

ch@ said...

haaa nnt dlm pantang takdela can nak tidur lena-lena yerk. baby nak mnm susu mummy je. tapi best, sbb baby tidur skali bwh ketiak. wuhuuu.