27 December 2011

~ Quilling Card ~

Assalamualaikum semua..=)

jumaat hari 2 besday en. asben..aku tatau nak bagi aper...so, aku hanya wat apa yang termampu je untuknya..

masa aku blog walking hari tu, aku terjumpa blog yang de wat quilling card..sangat cantik..berkenan tengok..agak ketinggalan sebab aku baru tau pasal quilling paper nih..heh~

aku decide nak wat kad besday untuk en. asben..1st time mencuba..tools sume tak de..aku baca kat blog tu pun, dia hanya guna tools yang mana ada je..so, aku menggunakan barang yang ada je la..

1. Kertas quilling
[aku guna kertas A4 je..potong kertas dengan ukuran 0.5cm]



2. Cutter

3. Pembaris

4. Gam

5. Quilling Tool Neddle - untuk mula gulung kertas..
[aku men tibai guna badan pen]

sepatutnya alatan die cenggini

6. Cutting map
[aku guna kotak]

ni pulak contoh bentuk yang boleh dibuat mengikut kehendak kita..


lepas dah ukur, potong, menggulung kertas dan membentuk, tiba masa nak mendeconya pulak..tak de la cantik sangat..budak baru belajar kan...terpeleot sana sini jugak la...hehe..nak tengok hasilnya???


tadaaaa~


boleh la tahan hasilnya...en. asben cakap cantik...lega dengar..hehe..nanti aku nak cuba wat bentuk lain pulak...syok buat benda ni...kot dalam pantang nanti tak dak kerja ke..boleh la buat..hihi..

okeh~

9 comments:

aTy _faRed~ said...

cantik dan kretip..harus lah asben awak suker kan...:) kretip lar anak awak nanti ek ibunyer rajin buat bende comel2 macam ni time pegnan..:)

Liyana said...

comel je... kreatif :)

ch@ said...

cantik-cantik. kita sukaaa and bercita-cita nak belajar buat. tak tahan, siap ada mesin kerat kertas tu. hahaaa.

asben kita tak pnh dpt kad beday beli di kedai, smua kita buat sendiri. ngeee.

FieZaLieSa said...

aTy _faRed~:
tq dear..ni time rajin je..hehe

Liyana:
tima kasih liyana..=)

ch@:
jom pakat wat..best wat benda ni..tp kli ni klu nk wat nk kna cri kertas die..

sweet je kn klu wat senri..=)

amirah said...

cantik... : )

Norhasliza Hashim said...

senang x? dlu ada nk p class tp malas :P btw mmg lawa..leh jual ni..


http://azilsahashim.blogspot.com/2011/12/contest-cinta-kami.html

!k@ said...

cantik n rajinnya mama ni..hehe...kalo ika xde la...

iizla said...

cantik!!!
nanti buatkan utk sy pulak. (birtday bulan 11) hehe..

Lala Latif said...

cantik la 2...1st time sy wat dulu lagi la ntah apa2...hehe...