06 December 2011

Jatuh ~ nasib baik

hi..

ini cerita Jumaat lepas...baru rasa nak hapdate...bila dah tinggal blog 2 hari, macam blur2 sikit nak berbelog...

Sabtu ri tu, dapat jugak pergi kenuri kawen kazen aku..masa kenuri kat kedah ri tu, memang tak dapat la nak pegi..jauh sangat..seb baik majlis rumah lelaki kat KL je..dapat la aku ngan en. asben menjejakinye..kitaorang gerak dr JB hari Jumaat pas maghrib..



Tahu, nasib aku kurang baik hari tu, masa nak masuk dalam keta, aku terjatuh..
Ya Allah, hanya Allah je tau apa yang aku rasa..takut sangat2..dalam hati doa jangan la jadi apa2..aku tak jerit pon..dengan slow je panggil 'abg'..laki aku yang dok sibuk masukkan barang dalam bonet terkejut tengok aku yang dah terduduk atas simen depan pintu kereta..

nasib la aku jatuh slow jer...tak terhentak kuat..abis basah baju suar semua...time tu hujan..lantai licin...en. asben macam dah nak nangis tengok aku..sabo je la..maybe die cuak bini dia terberanak time tu jugak kot...hehe..


Alhamdulillah..pas en. asben dah angkat aku semua, aku rasa ok..tak rasa sakit kat perut..cuma lutut je pedih..selak suar, lutut luka sikit...pas 2, jawabnye kena masuk mandi n tukar baju la..pas 2 baru gerak..

sampai hari ni aku tak g klinik pun check..sebabnya aku rasa baby gerak elok je...boleh ke cam 2? men agak je...lagipun 9hb ni aku de checkup..jumpa pakar...nanti aku bagi tau ngan tanya baby aku cam mana..cuma sekarang ni aku doa harap baby tak de pa pe la.. doa kan untuk aku k...(*____*)




aku selit kan pic2 time kenuri hari 2...maap la yer...pic sangat tak memuaskan..anset cikai aje..




buat pengantin, aku doakan korang cepat2 dapat baby...=)


6 comments:

!k@ said...

insyaallah semuanya selamat..

aTy _faRed~ said...

cantiknyer baju songket pengantin..kaler pepel..!! suker ar..:)

hyazz said...

ish ish..nape tak terus pegi spital dik oiii... walaupon rasa ok tetap kena pergi..bahaya tu..
eh lupa lak.. akk dah follow u tau...
..kalau rasa lain macam...cepat cepat pegi check tau...takyah tggu 9hb..ok

Reen Tart Nenas said...

kena terus pi jumpa doc kot. sbb cam takut jer... hermmm... harap2 xde pa pe

FieZaLieSa said...

hyazz & Reen Tart Nenas : insyaAllah x de ape..nnt sy citer kt n3 seterusnye ye..=)

amal said...

eh sama pulak ke kita. saya pun ada tergelincir masa nak pegi kenduri. turun tangga tak nampak tangga last. nasib baik tak jatuh terduduk huhu.. kaki je terseliuh..