28 December 2011

# 9 Hari ~ Check up 38 weeks

Assalamualaikum...

Alhamdulillah, hari ni dah masuk 38 minggu 5 hari..tadi pegi klinik..jumpa nurse tuk kali terakhir...hari tu ingatkan 12/12 last check up, rupanya lepas tu seminggu sekali kena pegi klinik..tapi dengan nurse je last jumpa..2 Jan & 4 Jan kena g klinik lagi buat BSP dan jumpa doc pasal result BSP..

Urine: NIL
HB: dah 2 minggu tak check..
Berat: 69.7 naik 0.6kg
BP : 90/60

Lega semua normal..jantung baby pun ok...nurse cakap bila-bila masa je leh bersalin..kalau sakit, terus g hospital..kalau tak, tunggu je la sampai 6 Jan yer...

ok..habis cerita pasal klinik..bab ubat lak yang aku cakap nak cerita..

Ini la ubat yang aku akan makan dalam pantang nanti..

Dalam set ni ada :

1. Ubat makan
- Iron Tablets (kaler merah)
- Tonic Tablets (kaler biru)

2. Minyak Boros sapu perut (botol besar)

Semua ubat ni cukup untuk 44 hari..total RM90..jangan tanya pasal fungsi dia..sebab kat kertas merah tu tak de la pulak tulis...yang aku tau ni ubat beranak je..hehe..selamat aku tak yah makan jamu..=)

okeh, da~~

11 comments:

Cikpuan rara said...

wahhhh besh nya.mst tak sbr nk tgu baby kan.

FieZaLieSa said...

Cikpuan rara:
hihi..hari2 tunggu dia keluar.tapi dia tamau keluar lagi..=)

mimiyuyu said...

jauhnye ubat tu mai...hehe
semoga selamat la semuanya ye..Ameen
jgn lupe update pengalaman bersalin pasni..
share2 kn..

JR said...

Pasti tak sabar nak tengok si-comel tu keluar menghirup oksigen kan??

Entri baru di blog JR: "Jawatan Kosong, Kerja Mudah, Gaji Lumayan: Geli Girl"

iizla said...

lambat je rasa berlalu kan!!

FieZaLieSa said...

mimiyuyu:
import mai dr Kedah..hihi..mak sy bwk dr kg..=) penglmn bersalin?cuak lak dengr..hehe..insyaAllah..

FieZaLieSa said...

JR & iizla:
hehe..sabar menanti..=)

aTy _faRed~ said...

tak terpikir lagi pasal ubat2 jamu2 lepas bersalin nanti..pening biler pikir..takut beli mahal2 tapi tak mo makan..;p

FieZaLieSa said...

aTy _faRed~: betul2..sy pun takut nak beli yg mahal2..bukan apa, jenis liat nak mkn ubt..hihi..kang rugi..beli yg rs berbaloi je..

amal said...

alhamdulillah semua ok. tunggu baby jela ye ehe..

saya pun tak cari lagi jamu2 ke ape untuk lepas bersalin. tak reti ehehe

iizla said...

sy dulu pakai set bersalin HPA